Yandex Metrica

Dilruba'nın CHP'nin özel konuğu olmasına AK Parti'den tepki: Asla kabul edilemez!

Dilruba'nın CHP'nin özel konuğu olmasına AK Parti'den tepki: Asla kabul edilemez!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Dilruba Kayserilioğlu'nu onur konuğu olarak ağırlamasına sert tepki geldi. Ömer Çelik, yapılanı kabul edilemez olarak niteleyip "Nefret söylemlerine kıymet verilmesi tam bir şuursuzluktur. Siyasi partiler ve siyasetçiler husumet siyasetinin destekçisi olmamalıdır" ifadelerini kullandı. 

Gündem

31.08.2024, 14:55

İzmir'de sokak röportajındaki sözleri üzerine 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçlamasıyla tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu tahliye edildi. Serbest bırakılmasından hemen sonra Kayserilioğlu ardından 93. İzmir Enternasyonal Fuarı'na CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in onur konuğu olarak katıldı. Özel genç kadına burada övgü yağdırdı. CHP'nin bu tutumuna AK Parti'den sert tepki geldi. 

Son dakika: Avaşin'de tespit edilen teröristlere operasyon! 5 PKK'lı etkisiz Son dakika: Avaşin'de tespit edilen teröristlere operasyon! 5 PKK'lı etkisiz Haberi Görüntüle

"ASLA KABUL EDİLEMEZ"

Özgür Özel'in Dilruba Kayserilioğlu'nu onur konuğu olarak ağırlamasına Ömer Çelik'ten sert tepki geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Her türlü siyasi eleştirinin muhatabı siyasi partiler ve siyasetçiler olmalıdır. Siyasi tercihlerinden dolayı vatandaşlarımızın hedef alınması demokratik değildir ve kabul edilemez" açıklamasında bulundu. 

Son dakika... AFAD duyurdu: Çankırı’da deprem Son dakika... AFAD duyurdu: Çankırı’da deprem Haberi Görüntüle

"HAKARET, FİKİR ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİLDİR"

Çelik'in söz konusu konuyla ilgili paylaşımı şu şekilde:

Her türlü nefret söylemiyle ve nefret siyasetiyle mücadelemiz en kararlı şekilde sürecektir.

Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’a ve farklı siyasi partilere gönül vermiş vatandaşlarımıza hakaret edilmesi, fikir özgürlüğü değildir. Bunlar kınanması ve reddedilmesi gereken nefret söylemleridir. 

İlber Ortaylı hastaneye kaldırıldı! Ünlü tarihçinin son durumu nasıl? İlber Ortaylı hastaneye kaldırıldı! Ünlü tarihçinin son durumu nasıl? Haberi Görüntüle

"NEFRET SÖYLEMİNE KIYMET VERİLMESİ TAM BİR ŞUURSUZLUK"

Hakaret ve tahrik içeren provokatif açıklamalar, ancak ilkel bir nefretin ve demokrasi düşmanı nefret siyasetinin ürünüdür. Bu nefret söylemleriyle demokratik siyaset ve hukuk zemininde kesin bir şekilde mücadeleyi sürdüreceğiz. 

Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’a, Cumhurbaşkanlığı makamına ve vatandaşlarımıza  yönelik hakaretler eden bir kişinin, CHP Genel Başkanı tarafından protokolde ağırlanması, alkışlanması ve üstüne taltif edilmesi asla kabul edilemez. Bir siyasi partinin yöneticileri nefret ve hakaret söylemlerinin hamisi olamaz. Nefret söylemlerine kıymet verilmesi tam bir şuursuzluktur.

Son dakika: Norveç'ten Türkiye kararı! Kısıtlamaları kaldırdılar Son dakika: Norveç'ten Türkiye kararı! Kısıtlamaları kaldırdılar Haberi Görüntüle

"VATANDAŞLARIMIZIN HEDEF ALINASI DEMOKRATİK DEĞİLDİR"

Siyasi partiler ve siyasetçiler milletimize hizmet noktasında rekabet siyaseti ile yarışmalıdır, husumet siyasetinin destekçisi olmamalıdır. 

Siyasal eleştiri, siyasetin asli dinamiklerindendir. Her türlü siyasi eleştirinin muhatabı siyasi partiler ve siyasetçiler olmalıdır. Siyasi tercihlerinden dolayı vatandaşlarımızın hedef alınması demokratik değildir ve kabul edilemez.

Vatandaşlarımıza hakaret eden kişilerin protokolde ağırlanması sorumlu bir siyaset anlayışı olmadığı gibi, demokratik bir tutum da değildir.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading