Yandex Metrica

Dilruba'nın tahliyesinin ailesine haber verilmediği iddiasına yalanlama

Dilruba'nın tahliyesinin ailesine haber verilmediği iddiasına yalanlama

Dilruba Kayserilioğlu'nun tahliye sürecinde ailesine haber verilmediği yönünde çıkan iddiaların yalan olduğu belirtildi.  

Gündem

30.08.2024, 17:48

İzmir’de bir sokak söyleşisinde Instagram’ın erişime engellenmesini eleştiren Dilruba Kayserilioğlu, söylediği sözler nedeniyle yoğun tepki çekerek tutuklanmıştı.

Uzun süredir gündemde olan Kayserilioğlu, dün gece saat 21.00 sıralarında tahliye edildi.

Dilruba Kayserilioğlu'nun ilk duruşması ise 3 Eylül tarihinde görülecek. Ancak tahliyesinden sonra açıklama yapan ailesi, "haberlerinin olmadığını" söyledi.

Bunun akabinde Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nden konuya dair yazılı bir açıklama yapıldı.

Son dakika: ÖSYM açıkladı: YKS ek tercih tarihleri belli oldu Son dakika: ÖSYM açıkladı: YKS ek tercih tarihleri belli oldu Haberi Görüntüle

İDDİALAR YALANLANDI

Açıklamada, “Adı geçen tutuklunun emanete alınan eşyaları arasında cep telefonu bulunmadığı tespit edilmiş, resmi uygulama gereğince kişisel eşyaları ile bir miktar parası kendisine eksiksiz olarak teslim edilmiştir. Tutuklu, tahliye işlemleri sürerken kurum personeline; ailesi, avukatı veya bir başka tanıdığına haber verilmesi yönünde bir istemde bulunmamıştır.

Yasal zorunluluk olmamasına rağmen maddi durumu olmayan veya ulaşım güçlüğü yaşadığını beyan eden bütün tutuklulara kurum idaresince gerekli yardım sağlanmaktadır.

Adı geçen tutukluya da jandarma tarafından araçla kampüs ana nizamiyesine kadar eşlik edilmiştir. Kampüs önünde Aliağa ilçe merkezine sürekli giden toplu ulaşım araçları bulunduğundan ilçe merkezine ulaşım sorunu yaşanmamaktadır. Tutukluya tahliyesi esnasında resmi prosedürler eksiksiz olarak uygulanmış olup, bir ihmal ya da eksiklik söz konusu değildir" denildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

1

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading