Direksiyon sınav süresi uzadı mı? Direksiyon sınavında park için kaç hak var?

Direksiyon sınav süresi uzadı mı? Direksiyon sınavında park için kaç hak var?

Her ay binlerce kişinin yazıldığı ehliyet sınavlarında yeni düzenlemelere gidileceği açıklandı. Direksiyon sınavının korkulu rüyası olan iki araç arasına park konusunda da ehliyet almak isteyenleri sevindiren gelişme yaşandı. Gündeme gelen değişikliklerin ardından Direksiyon sınav süresi uzadı mı? sorusu sıkça sorulmaya başlandı. Peki direksiyon sınavında park için kaç hak var?

Gündem

08.07.2024, 09:06

Ülkemizde her ay binlerce kişi ehliyet alarak trafiğe çıkıyor. Sürücü kurslarına ilgi devam ederken ehliyet sınavında uygulanan yönetmelikte yeni değişikliklere gidileceği açıklandı. Buna göre direksiyon sınavlarının korkulu rüyası "park etme" aşamasında kursiyerleri sevindiren bir gelişme yaşandı.

Son dakika... 22 sanık hesap verdi! Sinan Ateş cinayeti davasında karar açıklandı! Son dakika... 22 sanık hesap verdi! Sinan Ateş cinayeti davasında... Haberi Görüntüle

DİREKSİYON SINAVINDA PARK ETME HAKKI 2 Mİ OLDU?

Direksiyon sınavlarında araç park konusu pek çok kişinin korkulu rüyası olmuştur. Tek bir hatada adaylar direksiyon sınavında kalıyordu. Bu kuralda esnemeye gidileceği iddia edildi. Buna göre Sürücü adaylarına direksiyon sınavında park manevrasında iki deneme hakkı verilmesi bekleniyor. 

Konuya dair değerlendirmelerde bulunan İstanbul Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Başkanı Murat Tekin "Bir kursiyerin tek hamlede aracını geri geri gelerek iki arabanın arasına park etmesi gerekiyordu. Bu çok katıydı. Ölümle çok bir bağlantısı olmayan ve eğitimlerin tamamının buraya yoğunlaşmasına sebep olan bir maddeydi. Burada da bir değişiklik yapılması bekleniyor. Kursiyer iki araç arasına park ederken ilk hakkında deneme yapacak, eğer başarılı olamazsa çıkacak tekrar manevra yapmayı deneyebilecek" dedi.

Düzenlemenin uygulamaya konması ile birlikte direksiyon sınavlarında araç park hakkı artık 1 olmayacak.

Meteoroloji'den beklenen haber geldi! Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji'den beklenen haber geldi! Bugün hava nasıl olacak? Haberi Görüntüle

DİREKSİYON SINAVI SÜRESİ UZADI MI?

Direksiyon sınavlarında sınav süresinin de uzatıması gündemde. Yeni düzenleme ile birlikte sınav süresi ise akıcı trafik de eklenerek 40 dakika olacak. Ancak henüz resmi olarak sınav süresi uzatılmadı. 

NOT: Araç park hakkı ve sınav süresi konusunda henüz resmi bir gelişme yaşanmadı. Konu hakkında sürücü kurslarınızdan bilgi almanız öneriliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading