Discord ne zaman açılacak? Discord yasaklandı mı?

Son zamanların en falza tartışılan sosyal medya platformlarından biri olan Discord hakkında karar verildi. Çocuklara ve gençlere yönelik tehlikeli yayınlar yapan Discord'a erişim yasağı getirildi. Discord kullanıcıları ise Discord ne zaman açılacak? Discord yasaklandı mı? sorularına yanıt aramaya başladı. 

Gündem

09.10.2024, 08:44

Tartışılan sosyal medya platformu Discord hakkında gelişme duyuruldu. Dijital mecralardaki gençlere ve çocuklara yönelik taciz ve tehdit mesajları artarken Discord'a mahkeme kararıyla erişim engeli getirildi. İstanbul Fatih'te Türkiye'nin kanını donduran kadın cinayetlerinin ardından Discord yetkililerin radarına girmişti.  Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Discord'un yasaklanıp yasaklanmayacağı sorusuna  “Yasakçı zihniyetle değil de gereklerini yerine getirerek erişim engeli getirme noktasını istişare ediyoruz, henüz verilmiş bir karar yok.” diyerek yanıt vemişti. 

Kübrasal öldü mü? Kübra Aykut intihar mı etti, öldürüldü mü? Kübrasal öldü mü? Kübra Aykut intihar mı etti, öldürüldü mü? Haberi Görüntüle

DİSCORD NE ZAMAN AÇILACAK?

"Discord" isimli sosyal medya platformuna erişim engeli getirildi. Yasağın uzun süre devam etmesi bekleniyor. Kısa zamanda erişim yasağının sona ermesi beklenmiyor. 

Murat Yakupoğlu kimdir? Müdür Vekili Murat Yakupoğlu neden öldü? Murat Yakupoğlu kimdir? Müdür Vekili Murat Yakupoğlu neden öldü? Haberi Görüntüle

DİSCORD NEDEN KAPATILDI?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Discord isimli sosyal medya platformunda "5651 Sayılı "İnternet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi" hakkında kanunun 8/1 maddesinde yer alan "çocukların cinsel istismarı ve müstehcenlik" suçlarının işlendiğine dair yeterli şüphenin bulunduğunu belirtti. Tunç, Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliğince söz konusu sosyal medya uygulamasının tüm yayınlarının içerikten çıkartılarak belirtilen URL adreslerine Türkiye'den erişimin engellenmesi kararı verildiğini kaydetti.

Askeri üs bölgesi tespit etti! Narin Güran cinayetinde korkunç gelişme: 150 metre kucağında taşımış Askeri üs bölgesi tespit etti! Narin Güran cinayetinde korkunç gelişme:... Haberi Görüntüle

DİSCORD KİMİN, SAHİBİ KİM?

Discord ABD'de bir teknoloji girişimcisi olan Jason Citron tarafından kurulmuştur. Discord topluluk kurma için tasarlanmış bir Amerikan anlık mesajlaşma ve dijital dağıtım platformudur.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading