Discord sonrası başka sosyal medya platformlarından da erişimi engellenecek olan var mı?

Discord sonrası başka sosyal medya platformlarından da erişimi engellenecek olan var mı?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya platformu Discord'a erişimin engellendiğini vurgulayarak, toplumu koruma adına gerekli adımların atılacağını ve diğer platformların da yakından takip edildiğini açıkladı.

Gündem

09.10.2024, 16:28

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti'nin Meclis'teki Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Uraloğlu, Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nin kararıyla sosyal medya platformu Discord’a erişimin 2 Ekim gecesi itibarıyla engellendiğini anımsatarak, platformun güvenlik birimleriyle veri paylaşmayı reddettiği için bu kararın alındığını belirtti. "Discord, IP adresleri ve içerikleri bizimle paylaşmadığı için erişim engeli getirdik. Ancak olaylar yaşanmasaydı, yasakçı zihniyetle suçlanabilirdik. Bugün herkes kapatılmasını istiyor." ifadelerini kullandı.

Bölgesel savaş çıkabilir! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten net uyarı: Asıl problem İsrail'i destekleyenler Bölgesel savaş çıkabilir! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten net uyarı:... Haberi Görüntüle

SOSYAL MEDYA VE AKRAN ZORBALIĞINA KARŞI TEDBİRLER

Sosyal medya üzerinden akran zorbalığı iddialarına dair soruya yanıt veren Uraloğlu, toplumu koruma adına tüm platformların yakından izlendiğini belirtti. Discord’un kapalı bir sistem olduğunu, bu nedenle güvenlik birimlerinin platformu gerektiği gibi denetleyemediğini ifade eden Bakan Uraloğlu, "Bizim giremediğimiz mecralarda ne olduğunu bilmiyoruz. Başta aileler olmak üzere tüm toplumun bu konuda duyarlı olması gerek." dedi.

Eyüp Belediyesi ücretsiz İstanbulkart başvurusu | Eyüpsultan öğrenci ücretsiz İstanbulkart nasıl alınır? Eyüp Belediyesi ücretsiz İstanbulkart başvurusu | Eyüpsultan öğrenci ücretsiz İstanbulkart... Haberi Görüntüle

DİĞER SOSYAL MEDYA PLATFORMLARINA YÖNELİK TEDBİRLER GELEBİLİR

Bakan Uraloğlu, yalnızca Discord’un değil, diğer sosyal medya platformlarının da yakından takip edildiğini belirtti. Tiktok ve Twitch yayınlarıyla ilgili şikayetlerin arttığını söyleyen Uraloğlu, "Toplumu korumak adına her türlü adımı atacağız. Hepsini yakın takipteyiz." dedi. Bakan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) "güvenliweb.org" platformu ve 141 çağrı merkezi üzerinden gelen şikayetler doğrultusunda işlem yapıldığını da hatırlattı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading