Yandex Metrica

Sitede Ara

Dışişleri Bakanı Fidan Azerbaycanlı mevkidaşı Bayramov'u ağırladı: 'Sarsılmaz kardeşliğimiz bundan sonra da devam edecek'

Dışişleri Bakanı Fidan Azerbaycanlı mevkidaşı Bayramov'u ağırladı: 'Sarsılmaz kardeşliğimiz bundan sonra da devam edecek'

Azerbaycanlı mevkidaşı Ceyhun Bayramov'la Ankara'da bir araya gelen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Her iki ülke daima bir millet iki devlet anlayışıyla hareket etmiştir. Birbirlerinin hem sevincini hem kederini paylaşmıştır. Bundan sonra da iyi günde, kötü günde birlikte olmaya devam edecektir. Bu anlayış doğrultusunda Karabağ'da 30 yılı aşkın süre devam eden haksız işgal döneminde Türkiye sarsılmaz bir şekilde kardeş Azerbaycan'ın yanında durmuştur. Bundan sonra da sarsılmaz bir şekilde durmaya devam edecektir." dedi.

Gündem

27.08.2024, 20:19

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov'u Ankara'da ağırladı. Görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Bakan Fidan, 5 Temmuz'da Azerbaycan'ın Şuşa kentinde düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Gayriresmi Zirvesi'nde gösterdiği nazik ev sahipliği için Azerbaycanlı mevkidaşına teşekkür etti. İki ülkenin ortak tarih, kültür, dil ve kimlik temelleri üzerinde yükselen bir kardeşliğe sahip olduğunu ifade eden Fidan, böyle bir kardeşliğin dünyada eşi benzeri olmadığını vurguladı.

Türkiye ve Azerbaycan'ın daima bir milet iki devlet anlayışıyla hareket ettiğini aktaran Fidan, iki ülkenin hem sevinci hem de kederi paylaştığını söyledi. Bakan Fidan "Bundan sonra da iyi günde, kötü günde birlikte olmaya devam edecektir. Bu anlayış doğrultusunda Karabağ'da 30 yılı aşkın süre devam eden haksız işgal döneminde Türkiye sarsılmaz bir şekilde kardeş Azerbaycan'ın yanında durmuştur. Bundan sonra da sarsılmaz bir şekilde durmaya devam edecektir."

Cevdet Yılmaz'dan ekonomide büyüme mesajı: 'Tüketimden, üretim ekonomisine geçiş sürecek' Cevdet Yılmaz'dan ekonomide büyüme mesajı: 'Tüketimden, üretim ekonomisine geçiş sürecek' Haberi Görüntüle

"BÜTÜNCÜL BİR STRATEJİYLE ÇALIŞIYORUZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in 15 Haziran 2021'de imzaladıkları Şuşa Beyannamesi'ni hatırlatan Bakan Fidan, kardeş iki devletin ilişkilerini daha da ileri götürmek için aralıksız çalıştıklarını söyledi. Fidan, "Bugün de Sayın Bayramov'la yaptığımız görüşmede kardeş ülkelerimiz arasındaki ilişkileri kapsamlı bir şekilde ele aldık ve ayrıntılı görüş alışverişinde bulunduk. Ekonomik ilişkilerimizin geldiği noktadan memnuniyet duyuyoruz. Enerji alanında işbirliğimizi ilerletirken ortak çıkarlar temelinde ve bütüncül bir stratejiyle çalışmaktayız." dedi.

Bayramov'la Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış sürecini de değerlendirdiklerini belirten Bakan Fidan, bölgede istikrarın bir an önce tesis edilmesini temenni ettiklerini bildirdi. Gazze'deki insani krize de temas ettiklerini belirten Hakan Fidan, "İnanıyorum ki önümüzdeki dönemde iki ülke için, iki ülke dostluğu ve kardeşliği için yakın çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye-Azerbaycan kardeşliği bölgesel barış ve istikrara katkı sağlamaya devam edecektir." dedi. Bakan Fidan ayrıca en kıza sürede Azerbaycan'a bir ziyaret gerçekleştireceğini söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading