Yandex Metrica

Dışişleri Bakanı Fidan'dan Mısır mesajı: Bölge için örnek olacak!

Kosova Dışişleri ve Diaspora Bakanı Donika Gërvalla-Schwarz ile ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Mısır ve Türkiye, iki ülkenin sahip olduğu bütün kapasiteyi, hem ikili ilişkilerde hem bölgesel ilişkilerde gerçekleştirme konusunda tam bir iradeye sahip. Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkinin daha sistematik bir çerçeveye oturmasının bölge için örnek teşkil edecek." ifadelerini kullandı. 

Gündem

06.09.2024, 13:01

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Priştine’de Kosova Dışişleri ve Diaspora Bakanı Donika Gervalla-Schwarz ile ortak basın toplantısı düzenledi. Kosova Başbakan Yardımcısı Donika Gervalla-Schwarz ile bir araya geldi. Görüşmede, ikili ilişkiler ve güncel bölgesel konular ele alındı.

CHP'nin Tüzük Kurultayı krizle bitti: Söz hakkı verilmeyen Mansur Yavaş açtı ağzını yumdu gözünü CHP'nin Tüzük Kurultayı krizle bitti: Söz hakkı verilmeyen Mansur Yavaş... Haberi Görüntüle

BAKAN FİDAN KOSOVA'DA TÜRK TOPLUMUNUN TEMSİLCİLERİYLE GÖRÜŞECEK 

Fidan ikili temaslarının ardından Ekim 2023'ten bu yana Türkiye'nin komutanlığını yürüttüğü NATO'nun Barış Gücü (KFOR) karargahını ziyaret edecek. Bakan Fidan ayrıca Kosova'daki ziyareti kapsamında Prizren ve Mamuşa'yı da ziyaret ederek, Türk toplumuyla ve temsilcileriyle görüşecek. 

Gaziantep'e göktaşı mı düştü? Hatay ve Şanlıurfa'da meteor nereye, hangi ilçeye düştü? Gaziantep'e göktaşı mı düştü? Hatay ve Şanlıurfa'da meteor nereye, hangi... Haberi Görüntüle

"MISIR'LA BÖLGESEL KONULARI ÇÖZMEDE AYNI İRADEYE SAHİBİZ"

Bakan Fidan ortak basın toplantısında şu açıklamalarda bulundu; 

Mısır ve Türkiye, iki ülkenin sahip olduğu bütün kapasiteyi, hem ikili ilişkilerde hem bölgesel ilişkilerde gerçekleştirme konusunda tam bir iradeye sahip. Başta Sisi olmak üzere Mısırlı kardeşlerimizin bölgesel sorunlara bölgesel çözümler bulmak konusunda bizimle aynı hassasiyeti paylaştıklarını gördük. Aramızdaki ilişkinin daha sistematik bir çerçeveye oturmasının bölge için örnek teşkil edeceğini düşünüyorum.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading