Yandex Metrica

Dışişleri Bakanlığından Türk SİHA'sının düşürülmesiyle ilgili açıklama: 'Irak makamlarıyla koordinasyon sağlanmıştır'

Dışişleri Bakanlığından Türk SİHA'sının düşürülmesiyle ilgili açıklama: 'Irak makamlarıyla koordinasyon sağlanmıştır'

Türkiye,Irak'ın Kerkük kenti yakınlarında düşürülen AKSUNGUR AİHA ile ilgili bir açıklama yaptı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı tarafından yapılan açıklamaya atıf yapılarak Olayın tüm ayrıntılarıyla aydınlatılması için Irak makamlarıyla koordinasyon sağlanmıştır. Türkiye'nin terörle mücadelede kararlılığı tamdır." ifadelerini kullandı.

Gündem

30.08.2024, 09:43

Irak Hava Savunması, Kerkük Harekat Komutanlığı bölgesinde bir Türk SİHA'sını düşürmüştü. Müşterek Harekat Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada yerel saatle 10.30'da bir Türk SİHA'sının düştüğünün doğrulandığı belirtilmişti. Edinilen bilgiye göre SİHA'nın düşüşü sonucu bazı evlerde yangın çıktı, can kaybı ve yaralanma olmadı. 

O görüntüleri hemen sildi! Narin’in ağabeyi Baran Güran’ın PKK sempatizanı olduğu ortaya çıktı! O görüntüleri hemen sildi! Narin’in ağabeyi Baran Güran’ın PKK sempatizanı... Haberi Görüntüle

"TERÖRLE MÜCADELEDEKİ KARARLILIĞIMIZ TAMDIR"

Türkiye, düşürülen AKSUNGUR SİHA ile harekete geçti. Dışişleri bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Irak ile temas sağlandığını ve konunun takip edildiğini belirtti. Olayın tüm ayrıntılarıyla aydınlatılması için Irak makamlarıyla koordinasyonun sağlandığını bildiren Keçeli, Türkiye'nin terörle mücadelede kararlılığının tam olduğunu ifade etti. 

Kahramanmaraş'ta akılalmaz cinayet: Su içmek istediği için öldürüldü! 2 aylık bebeği babasız bıraktılar: O anları kameraya aldılar Kahramanmaraş'ta akılalmaz cinayet: Su içmek istediği için öldürüldü! 2 aylık... Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE MÜCADELESİNE DEVAM EDECEK"

Türkiye'nin Irak'ta yuvalanan terör örgütleriyle mücadeleye devam edeceğini vurgulayan Öncü Keçeli, bu mücadelenin BM'ye uygun bir biçimde meşru müdafaa ilkesi uyarınca gerçekleştirildiğini bildirdi. "Türkiye ve Irak arasında terörle mücadele alanında giderek kuvvetlenen güçlü ve ortak bir irade bulunmaktadır." diyen Keçeli, Irak'ın terör örgütü PKK'yı yasaklı örgüt ilan etmesinin ve 15 Ağustos'ta Ankara'da imzalanan "Askeri, Güvenlik İşbirliği ve Terörle Mücadeleye dair Mutabakat Zaptı"nın önemine işaret edildi. 

Narin Güran'ın babası kim? DNA raporu ortaya çıktı! İşte son gelişmeler Narin Güran'ın babası kim? DNA raporu ortaya çıktı! İşte son... Haberi Görüntüle

"IRAK MAKAMLARIYLA KOORDİNASYON SAĞLANDI"

Öncü Keçeli'nin yaptığı paylaşım şöyle:

"Bugün Kerkük’te yaşanan hadiseyle ilgili açıklama Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı tarafından yapılmıştı. 

Olayın tüm ayrıntılarıyla aydınlatılması için Irak makamlarıyla koordinasyon sağlanmıştır. 

Türkiye'nin terörle mücadelede kararlılığı tamdır. 

Türkiye, Irak topraklarında yuvalanmış terör örgütüyle mücadelesini, BM Şartı’nın 51. maddesinde yer alan meşru müdafaa ilkesi uyarınca sürdürmektedir.

Türkiye ve Irak arasında terörle mücadele alanında giderek kuvvetlenen güçlü ve ortak bir irade bulunmaktadır.

Son dönemde PKK’nın Irak’ta 'yasaklı örgüt' ilan edilmesi ve 15 Ağustos tarihinde Ankara’da imzalanan 'Askeri, Güvenlik İşbirliği ve Terörle Mücadeleye dair Mutabakat Zaptı' bu yaklaşımın ürünleridir.

Sözkonusu işbirliğinin sahada somut sonuçlar vermesi ve bu amaçla yetkili makamlar arasındaki eşgüdümün artırılması hususunda her iki ülke de kararlıdır."

Habere Tepki Ver

2

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading