Dışişleri'nden İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın iftiralarına tepki: 'Soykırımdaki rolünden ötürü adalet önünde yapacağı savunmasını bekliyoruz'

Dışişleri'nden İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın iftiralarına tepki: 'Soykırımdaki rolünden ötürü adalet önünde yapacağı savunmasını bekliyoruz'

Dışişleri Bakanlığı, sık sık Cumhurbaşkanı hedef alan paylaşımlarda bulunan İsrail Dışişleri Bakanı Katz'a sert tepki gösterdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada "İsrail Dışişleri Bakanının, Filistinlilere uygulanan soykırımdaki rolünden ötürü adalet önünde yapacağı savunmasını bekliyoruz." denildi.

Gündem

09.10.2024, 22:40

İsrail'in sosyal medya trolü Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, defalarca yaptığı şeyi yeniden yaptı ve bir kez daha Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan bir paylaşım yaptı. Katz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Erdoğan'a yine türlü türlü iftiralar attı. Hadsiz Katz'ın bu iftiralarına Dışişleri Bakanlığı'ndan tepki geldi.

Serbest bırakılmaları vicdanları yaralamıştı: Beyoğlu tacizcileri hakkında yeni karar Serbest bırakılmaları vicdanları yaralamıştı: Beyoğlu tacizcileri hakkında yeni karar Haberi Görüntüle

"ADALET ÖNÜNDE YAPACAĞI SAVUNMASINI BEKLİYORUZ"

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "İsrail Dışişleri Bakanının, Filistinlilere uygulanan soykırımdaki rolünden ötürü adalet önünde yapacağı savunmasını bekliyoruz. Türkiye, İsrail’in zulüm politikalarının karşısında durmaya ve Filistinlilere en güçlü desteği vermeye devam edecektir." ifadeleri kullanıldı. 

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde:

"İsrail Dışişleri Bakanının, ülkemizi ve Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan, iftira dolu bir paylaşım daha yaptığı görülmektedir.

Söz konusu açıklamayı, ilgi çekmeye ve gündemi değiştirmeye dönük, başarısız bir psikolojik harekat girişimi olarak değerlendiriyoruz.

İsrail Dışişleri Bakanının, Filistinlilere uygulanan soykırımdaki rolünden ötürü adalet önünde yapacağı savunmasını bekliyoruz.

Türkiye, İsrail’in zulüm politikalarının karşısında durmaya ve Filistinlilere en güçlü desteği vermeye devam edecektir."

Şeyda Yılmaz'ı şehit eden katilin kuzeni hapsi boyladı Şeyda Yılmaz'ı şehit eden katilin kuzeni hapsi boyladı Haberi Görüntüle

ÇELİK DE TEPKİ GÖSTERDİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan açıklamasına ilişkin, "Netanyahu'nun Nazi Dışişleri Bakanı Katz'ın Cumhurbaşkanımız hakkındaki sözleri, katliam şebekesinin hukuk önünde hesap verme korkusunun ürünüdür."dedi

Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Netanyahu'nun Nazi Dışişleri Bakanı Katz'ın Cumhurbaşkanımız hakkındaki sözleri, katliam şebekesinin hukuk önünde hesap verme korkusunun ürünüdür. Tam bir 'Nazi' olan Dışişleri Bakanı Katz ve katliam şebekesinin diğer üyeleri eninde sonunda hukuk önünde hesap verecektir. Cumhurbaşkanımız Gazze'de şehit olanları, insanlık cephesi ve insani değerler adına selamlamıştır. Cumhurbaşkanımız, soykırım şebekesine karşı insanlık cephesinin en gür ve kararlı sesidir. Bundan rahatsızlık duyanlar ise soykırım, katliam ve barbarlığın temsilcileridir."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading