Dışişleri'nden 'Türk karasularının ihlaline' ilişkin açıklama: İddialar gerçeği yansıtmıyor!

Dışişleri'nden 'Türk karasularının ihlaline' ilişkin açıklama: İddialar gerçeği yansıtmıyor!

Yunanistan tarafından Ege Denizi’nde gerçekleştirilen karasuyu ihlallerinin ardından gerekli girişimlerin yapılmadığına dair iddialar Dışişleri Bakanlığı açıklamada bulundu. 

Gündem

26.09.2024, 16:51

Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Yunanistan tarafından Ege Denizi'nde gerçekleştirilen karasuyu ihlalleriyle ilgili tepkinin Yunanistan makamlarına her düzeyde ve en güçlü şekilde iletildiği belirtildi. 

7. hafta | 28 Eylül bugün hangi takımın maçı var? Bu akşam Fenerbahçe'nin Galatasaray'ın maçı var mı? 7. hafta | 28 Eylül bugün hangi takımın maçı var?... Haberi Görüntüle

"TEPKİMİZİ GÜÇLÜ ŞEKİLDE İLETTİK"

Yapılan açıklamada “Yunanistan tarafından Ege Denizi’nde gerçekleştirilen karasuyu ihlalleriyle ilgili tepkimiz Yunanistan makamlarına her düzeyde ve en güçlü şekilde iletilmiştir. İhlallerin ardından gerekli girişimlerin yapılmadığına dair iddialar gerçeği yansıtmamaktadır” denildi.

Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Yunanistan tarafından Ege Denizi'nde gerçekleştirilen karasuyu ihlalleriyle ilgili tepkinin Yunanistan makamlarına her düzeyde ve en güçlü şekilde iletildiğini bildirdi.

Yanardağ patlamaya hazırlanıyor! Türkiye tarihinde bir ilk olacak: Kırmızı alarm verildi! Yanardağ patlamaya hazırlanıyor! Türkiye tarihinde bir ilk olacak: Kırmızı alarm... Haberi Görüntüle

"İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR"

Yunan Sahil Güvenlik botunun Ege Denizi'nde Türk karasularını ihlal etmesine ilişkin üst düzey bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, ''Yunanistan tarafından Ege Denizi’nde gerçekleştirilen karasuyu ihlalleriyle ilgili tepkimiz Yunanistan makamlarına her düzeyde ve en güçlü şekilde iletilmiştir. Bu tip hadiselerde izlenen diplomatik prosedür bellidir ve senelerdir harfiyen yerine getirilmektedir. İhlallerin ardından gerekli girişimlerin yapılmadığına dair iddialar gerçeği yansıtmamaktadır” dedi.

Güç Yüzükleri 2. sezon 9. bölüm ne zaman? 9. bölüm çıkacak mı? Güç Yüzükleri bitti mi? Güç Yüzükleri 2. sezon 9. bölüm ne zaman? 9. bölüm... Haberi Görüntüle

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA'DA AÇIKLAMADA BULUNMUŞTU 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikaları Bakanı Christos Stylianides arasında 23 Eylül Pazartesi akşamı diplomatik temas kurulduğu söylenen yazılı açıklamada 20 Eylül’de Bodrum’da ve 23 Eylül’de Datça’da görüntülenen Yunan sahil güvenlik botlarının Türk karasularına girilmesine ilişkin değerlendirmede bulunulduğu ve göçmen kaçakçılığına karşı işbirliğine devam edilmesine karar verildiği aktarıldı.

Ünlü sosyal medya fenomeninden acı haber! 5. kattan aşağı düşerek hayatını kaybetti! Ünlü sosyal medya fenomeninden acı haber! 5. kattan aşağı düşerek... Haberi Görüntüle

"BU TÜR İHLALLER KABUL EDİLEMEZ"

Açıklamaya göre Bakan Yerlikaya, Yunan sahil güvenlik botlarıyla Türk karasularına yönelik ihlalden duyulan rahatsızlığı Atina’ya iletti ve “iyi komşuluk ilişkilerinin korunması için bu tür ihlallerin kabul edilemeyeceğini” söyledi.

Türkiye'den ABD'ye GKRY tepkisi: 'Silah ambargosunu kaldırma kararının yeniden uzatılması hassas dengelere zarar verecektir' Türkiye'den ABD'ye GKRY tepkisi: 'Silah ambargosunu kaldırma kararının yeniden uzatılması... Haberi Görüntüle

YUNANİSTAN: İHLALERLE İLGİLİ İNCELEME BAŞLATTIK 

Buna karşılık Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikaları Bakanı Christos Stylianides’in, iki ülke arasındaki komşuluk ilişkilerine önem verildiğini ifade ederek, “yaşanan ihlallere ilişkin inceleme başlatıldığını ve inceleme süreciyle ilgili Türk makamlarına bilgi verileceğini” dile getirdiği açıklandı.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading