Diyanet'i binlerce kişi aradı! ALO Fetva kitlendi: Bilmeden 'domuz eti yediysek' günah mı?

Diyanet'i binlerce kişi aradı! ALO Fetva kitlendi: Bilmeden 'domuz eti yediysek' günah mı?

Günlerdir gündemde olan Köfteci Yusuf’taki 'domuz eti' skandalının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı’nın telefonları kitlendi. Din İşleri Yüksek Kurulu’nun Alo Fetva hattını arayarak 'Oradan yemek yedik, yediğimiz domuzsa günah işledik mi?' sorularının ardı arkası kesilmedi.     

Gündem

11.10.2024, 19:28

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yaptığı denetimlerde, ünlü restoran zinciri Köfteci Yusuf’un bazı ürünlerinde domuz eti tespit edilmesinin ardından gündeme bomba gibi düştü.  Bakanlık, bu skandalın ardından Köfteci Yusuf’u "Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar" listesine ekleyince vatandaşlar ALO Fetva hattını arayarak 'Oradan yemek yedik, yediğimiz domuzsa günah işledik mi?' sorularını sordu.

Türkler o ülkeden iade mi edilecek? DMM iddialarla ilgili söylentilere son noktayı koydu! Türkler o ülkeden iade mi edilecek? DMM iddialarla ilgili söylentilere... Haberi Görüntüle

KÖFTECİ YUSUF 'KUMPAS' DEDİ

Şirket yetkilileri ise yaptığı açıklamada iddiaları reddederken Köfteci Yusuf’un kurucusu Yusuf Akkaş, yaşananları "kumpas" olarak nitelendirdi. Bu olayın itibarlarına zarar vermek amacıyla düzenlenmiş bir komplo olduğunu öne sürdü.

Gıda sahtekarlarına af yok! Bakan açıkladı: 1 yılda rekor ceza kesildi Gıda sahtekarlarına af yok! Bakan açıkladı: 1 yılda rekor ceza... Haberi Görüntüle

DİYANET BEKLENEN AÇIKLAMAYI YAPTI

Diyanet İşleri Başkanlığı Fetva hattı ise vatandaşların bilmeden domuz eti yedikleri durumda günaha girmediklerini belirterek binlerce kişinin içini rahatlattı.

En iyi üniversiteler listesi açıklandı! İlk beş yüzde hangi Türk üniversiteleri var? En iyi üniversiteler listesi açıklandı! İlk beş yüzde hangi Türk... Haberi Görüntüle

NE OLMUŞTU? 

Günlerdir ürünlerinde domuz eti olduğu konuşulan Köfteci Yusuf sessizliğini bozmasının ardından Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye genelinde yüzlerce şubesi olan Köfteci Yusuf'la ilgili tartışmalara son noktayı koydu. Bakanlık, taklit ve tağşiş yapan firmaları ifşaladığı listede resmen Köfteci Yusuf'u da ekledi.

Fatih'teki vahşette yeni gelişme! Genç kızın kafasını kesen caninin babası konuştu! Fatih'teki vahşette yeni gelişme! Genç kızın kafasını kesen caninin babası... Haberi Görüntüle

"KÖFTE VE DÖNERİNDE DOMUZ ETİ VAR"

Bakanlığın "guvenilirgida.tarimorman.gov.tr" sitesinde yayınlanan listede Köfteci Yusuf'un ürünlerinde domuz eti olduğu belirtildi. Bakanlığın açıklamasına göre firmanın köfte ve dönerinde domuz eti tespit edildi. 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading