Diyarbakır annelerinin mücadelesi rahatsız etti! DMM'den çirkin iftiraya cevap

Diyarbakır annelerinin mücadelesi rahatsız etti! DMM'den çirkin iftiraya cevap

Diyarbakır annelerinin çocuklarını dağa kaçıran terör örgütü PKK'ya yönelik eylemleri Diyarbakır HDP binası önünde beş yıldır devam ediyor. Katılımların sıfıra inmesiyle insan gücünü yitiren terör örgütü, Türkiye'deki uzantıları yoluyla bu kutsal mücadeleyi kara propagandayla itibarsızlaştırmaya gayret ediyor. Bu anlamda bazı basın yayın ve sosyal medya hesaplarından dolaşıma sokulan "Diyarbakır annelerine şehir dışından katılan annelerin memleketlerine gönderildiği" iddiasına yalanlama geldi. DMM'den yapılan açıklamada "Diyarbakır annelerine şehir dışından katılan annelerin memleketlerine gönderildiği" iddiasının doğru olmadığını bildirdi.  

Gündem

13.10.2024, 00:59

Diyarbakır annelerinin terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan çocukları için eski HDP binası önünde başlattığı oturma eylemi beş yıldır sürüyor. Evlatlarına bir an önce kavuşmak isteyen aileler 3 Eylül 2019'da oturma eylemi başlatmış, bu süre zarfında onlarca aile çocuğuna kavuşmuştu. 

Bu kutsal mücadeleyi başladığı ilk günden beri karalamak, itibarsızlaştırmak isteyen kesimler daima oldu. Bu kesimler zaman zaman bu mücadeleye çeşitli iddia ve iftiralarla saldırdılar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın birlik ve beraberlik çağrısı yaptığı bu günlerde ve özellikle iç cepheyi güçlendirmekle ilgili ısrarla söylediği sözler sonrası yeni bir iddia daha ortaya attı. 

Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya hesapları tarafınan yayılan iddiaya göre oturma eylemine şehir dışından (Diyarbakır) katılan anneler memleketlerine gönderildi. Bu iddiaya Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, cevap verdi. DMMeden yapılan açıklamada çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ailelerin 2019'da başlattığı oturma eyleminin devam ettiği, devletin tüm kademeleriyle Türkiye'nin birçok ilinden eyleme katılan ailelere desteğinin sürdürdüğü ve ailelerin çocuklarına kavuşması için titiz bir çalışma yürütüldüğü hatırlatıldı. Açıklamada bu tip kamuoyunu manipüle etmeye yönelik iddialara itibar edilmemesi gerektiği ifade edildi.

2025 asgari ücret tahmini | Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? 2025 asgari ücret tahmini | Asgari ücrete ne kadar zam... Haberi Görüntüle

OTURMA EYLEMİME KATILAN AİLELERDEN İDDİALARA TEPKİ

Öte yandan oturma eylemine katılan aileler de basında ve sosyal medyada yayılan iddialara tepki gösterdi. Oturma eyleminde katılan baba Süleyman Aydın, gazetecilere yaptığı açıkalmada söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Aydın, "Bu mücadelemizi kimse durduramayacak. Provokatörlük yapmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz.

28 Ekim tam gün tatil mi? Pazartesi öğleden sonra okullar yarım gün mü? 28 Ekim tam gün tatil mi? Pazartesi öğleden sonra okullar... Haberi Görüntüle

"SON EVLADIMIZI ALANA KADAR BU ÇADIRDA KALACAĞIZ"

Çocukları terör örgütü PKK ve onun siyasi uzantılarından alana kadar bu mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Devletimiz bu mücadelede yanımızda durdu ve şimdiye kadar 55'in üzerinde evladımızı bize kavuşturdu. Bir evladımız bile terör örgütü PKK'nın elinde olduğu sürece, biz bu çadırda kalacağız. Bir gün bile yanımıza gelip acımızı paylaşmadılar. Ancak hakkımızda yalan yanlış haberler yapıyorlar. Bu tür haberleri nefretle kınıyoruz. Bu mücadele hepimizin. Türkiye'nin evlatları için mücadele ediyoruz ve bu yolda sonuna kadar devam edeceğiz." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading