Yandex Metrica

Diyarbakır-Mardin sınırındaki yangında bilirkişi raporu ortaya çıktı! İşte yangının çıkış nedeni

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinin Köksalan mahallesi ve Yazçiçeği köyü ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi Yücebağ ve Yetkinler köyünde geçtiğimiz günlerde meydana gelen yangın sebebi ile 15 kişi hayatını kaybetti. Yangından etkilenen 73 kişi taburcu edilirken, 2 kişinin ise tedavileri devam ediyor. Felakete dönüşen yangınla ilgili hazırlanan bilirkişi raporu ortaya çıktı. Bilirkişi raporunda, yangının elektrik direğinden kaynaklı olduğu iddia edildi.

Gündem

24.06.2024, 10:58

Diyarbakır'ın Çınar ilçesindeki Köksalan Mahallesi'nde geçtiğimiz günlerde anız ile örtü yangını olarak başlayan ve rüzgarın şiddetiyle Yazçiçeği, Bağrık ve Ağaçsever mahallelerini etkiledi.

Yangın daha sonra Mardin'in Mazıdağı ilçesi Yücebağ, Şenyuva ve Yetkinler mahalleleri istikametine doğru ilerledi.

Yangına müdahale için Diyarbakır ve Mardin'den AFAD, Orman İşletme Müdürlüğü, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Yangına 41 araç ve 150 personelle müdahale edildi.

Akıllı depozito dönemi başlıyor! Cüzdanlar para dolacak fişler alışverişte kullanılacak Akıllı depozito dönemi başlıyor! Cüzdanlar para dolacak fişler alışverişte kullanılacak Haberi Görüntüle

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Felakete dönüşen yangın ekiplerin ve vatandaşların yoğun çalışması sonucu kontrol altına alındı. Ekiplerin, geniş bir alanda yürüttükleri soğutma çalışması sona erdi.

Bu arada, yangının etkili olduğu alan dronla görüntülendi. Görüntüde, soğutma çalışmalarına katılan helikopterin Göksu Barajı'ndan aldığı suyu yangının etkili olduğu bölgeye taşıması, Diyarbakır ve Mardin'de yangından etkilenen alanlar görülüyor.

Teröre BOZDOĞAN darbesi! İki terörist etkisiz hale getirildi Teröre BOZDOĞAN darbesi! İki terörist etkisiz hale getirildi Haberi Görüntüle

CAN KAYBI 15'E YÜKSELDİ

Diyarbakır’ın Çınar ile Mardin’in Mazıdağı ilçeleri arasındaki bölgede çıkan yangında can kaybı sayısı arttı. Yerleşim yerlerine sıçrayan yangında Zekiye Erdenli’nin de yaşamını yitirdiği belirlendi. Erdenli’nin ölümüyle, yangındaki can kaybı sayısı 15’e çıktı. Yangından etkilenen 73 kişi taburcu edilirken, 2 kişinin ise tedavileri devam ediyor.

Felakete dönüşen yangında ayrıca 556 küçükbaş öldü, 250 yaralı hayvan da sahiplerinin rızasıyla Et ve Süt Kurumu’na kesime gönderildi. 120 hayvanın ise bölgedeki veterinerler tarafından tedavileri yapıldı.Diyarbakır’da 8 bin 100, Mardin’de ise 7 bin dönüm alanda hasara neden olan yangında, toplam 5 bin 450 dönüm ekili arazi de yandı.

Öğretmen olma şartı değişiyor! Yetersiz görülen öğretmenler eğitime alınacak! Öğretmen olma şartı değişiyor! Yetersiz görülen öğretmenler eğitime alınacak! Haberi Görüntüle

5 MİLYON LİRA KAYNAK

Yangınla ilgili Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerinin çalışması sürerken, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu da yaraların sarılması için Diyarbakır Valiliği’ne 3, Mardin Valiliği’ne ise 2 milyon lira kaynak aktarıldığını açıkladı.

2024 ABD Başkanlık Düellosu (Biden-Trump) saat kaçta hangi kanalda? 2024 ABD Başkanlık Düellosu (Biden-Trump) saat kaçta hangi kanalda? Haberi Görüntüle

ADLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yaptığı açıklamada "Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki alanda çıkan ve geniş bir araziye yayılan anız yangınıyla ilgili Çınar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmıştır." ifadelerine yer verdi.


Son dakika... Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki görevden affını istedi Son dakika... Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki görevden affını... Haberi Görüntüle

BİLİRKİŞİ RAPORU ORTAYA ÇIKTI

Elektrik, Harita ve Ziraat Yüksek Mühendislerinden oluşan 3 kişilik bilirkişi heyeti, yangın bölgesinde inceleme yaparak rapor hazırladı. Hazırlanan raporda, Köksal Mahallesindeki yangının; Sigortalı ayırıcı direğinde sigorta yerine iletken tel sarılmış olduğu, iletken telinin koparak, yerdeki otları tutuşturması ve şiddetli rüzgarın etkisi ile geniş bir alana yayıldığı belirtildi.

Son dakika: İstanbul'da 7 katlı bina kısmen çöktü! Valilikten ilk açıklama geldi Son dakika: İstanbul'da 7 katlı bina kısmen çöktü! Valilikten ilk... Haberi Görüntüle

BAŞSAVCILIK RAPORU YETERSİZ BULDU

Savcılığa gönderilen bilirkişi raporu soruşturma dosyasına kondu. Ancak başsavcılık raporu yetersiz buldu. Başsavcılık, 15 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı olayla ilgili etkin soruşturma yapılabilmesi için daha detaylı bir ara raporun hazırlanmasını istedi. Hazırlanacak yeni rapora göre, soruşturma genişletilecek.

Petrolul Ploiesti hangi ülkenin takımı? Petrolul kadro değeri ne kadar? Petrolul Ploiesti hangi ülkenin takımı? Petrolul kadro değeri ne kadar? Haberi Görüntüle

İŞTE HAYATINI KAYBEDENLERİN KİMLİKLERİ

Diyarbakır'ın Çınar ve Mardin Mazıdağı ilçesinde 20 Haziran'da çıkan anız yangınında yaşamını yitirenlerin isimleri şu şekilde;

"Mazıdağı ilçesinin Yücebağ Mahallesi'nde Şeyhmus Demir (17), Hasan Demir (40), Mazhar Demir (28), Nuri Demir (38), Sinan Deviren (24), Remzi Yılmaz (25), Resul Yılmaz (18), Azat Yılmaz (23), Taliha Demir (59), Fadıl Demir (52), Çınar ilçesinin Köksalan Mahallesi'nde Ubeydullah Buğdaycı (30), Abdurrahman Buğdaycı (15), Çınar'ın Yazçiçeği Mahallesi'nde İsmail Yardımcı (46), Kerime Erdemli (55) ve Zekiye Erdemli (58)."

 

Habere Tepki Ver

0

2

1

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading