Yandex Metrica

Diyarbakır'da anız yangını! Vali Ali İhsan Su acı haberi verdi: '3 kişi hayatını kaybetti'

Diyarbakır'da anız yangını! Vali Ali İhsan Su acı haberi verdi: '3 kişi hayatını kaybetti'

Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki ekili alanlarda saat 22.10 sıralarında yangın çıktı. Örtülü alanda çıkan yangında 4 kişi hayatını kaybederken 19 kişi yaralandı.

Gündem

21.06.2024, 11:22

Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki ekili alanlarda çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle genişledi. 

Yangına Diyarbakır ve Mardin'den AFAD, Orman İşletme Müdürlüğü, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri müdahale etti. 

Yangında alevler içinde kalan 4 kişi yaşamını yitirirken 19 kişi yaralandı. Ekipler yangına müdahale etmeye devam ediyor. 

Yangınla ilgili bilgi veren Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, yangının anızdan kaynaklı çıktığını belirterek şu ifadeleri kullandı: 

"Otlar ve anız birlikte yanarak çok geniş alana yayılmış.Şu anda tüm ekiplerimiz yangın söndürme çalışmalarına devam ediyor. Ben de alandayım. Jandarma Komutanımız, kaymakamız, ekiplerimiz hepimiz alandayız. Şu anda söndürme çalışmalarını koordine içerisinde yürütüyoruz."

Vali Su, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, yangından kırsal Köksalan, Yazçiçeği ve Bağacık mahallelerinin etkilendiğini dile getirdi. Su, aşırı sıcağın yanı sıra bahar döneminde alınan aşırı yağış nedeniyle çok fazla ot yetişmesinin yangını körüklediğini ifade etti.

Yangının örtü ve anız yangını şeklinde devam ettiğini belirten Su, şunları kaydetti:

"Tüm ekiplerimiz sahada. İnşallah kısa sürede tamamen kontrol altına almış oluruz diye değerlendiriyorum. Tekrar yaralı kardeşlerimize geçmiş olsun diliyorum. Acil şifalar diliyorum. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Köksalan, Bağacık ve Yazçiçeği mahallelerimizde yangını kontrol altına almış durumdayız. Şu anda tabi bir taraftan da yayılma durumu vardı, onları da takip ediyoruz. Ağaçsever mahallemizde inşallah orayı da tamamen kontrol altına almış olacağız ve tabii sabaha kadar da yine soğutma çalışmalarımız aynı koordinasyon içinde devam edecek. Maalesef hastaneye kaldırdığımız 6 yaralımız vardı, o yaralılarımızdan biri hayatını kaybetti. Yangında 3 vatandaşımız hayatını kaybetti. Diğer yaralılarımızın tedavisi devam ediyor.

1600 yıllık namazgaha oto lastik dükkanı açtılar: İstanbul'un tarihi yapısına ihanet! 1600 yıllık namazgaha oto lastik dükkanı açtılar: İstanbul'un tarihi yapısına... Haberi Görüntüle

SİİRT HAVALİMANI YAKININDA YANGIN ÇIKTI

SiirtEte Kezer Çayı mevkiine yıldırım düştü. Düşen yıldırım buğday tarlasında yangına neden oldu. Bölgeye sevk edilen ekipler, rüzgarın etkisiyle yayılan alevlere müdahale etti.

İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı TOMA'ların da müdahale ettiği yangın, kontrol altına alındı.

Vali Kemal Kızılkaya, beraberindeki İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk ve yetkililerle bölgede incelemede bulundu.

Anadolu Ajansı'na konuşan Kızılkaya, gece yarısına doğru çıkan yangının rüzgarın etkisiyle yayıldığını söyledi.

Yangının yıldırım düşmesi sonucu çıktığını belirten Kızılkaya, şunları kaydetti:

"Yıldırım düşmesi sebebiyle anız yangını başladı. Bunun üzerine ekiplerimiz olay yerine müdahalede bulundular. Şu anda itfaiyemiz, AFAD'ımız, bunlara ilave olarak yangın söndürme makine ve araçlarımızla buradalar. Yangın, kısa sürede kontrol altına alındı. Şu anda havaalanımıza herhangi bir şekilde bir yangın sıçraması söz konusu değil. Herhangi bir can kaybı da yaşanmadı. Geçmiş olsun diyoruz. Arkadaşlarımızla beraber olay yerindeyiz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading