Sitede Ara

Diyarbakır'da peri masalı: 9 metrekarelik dükkandan, ikinci fabrikasını kuruyor! 10 ülkeye ihracat yapıyor

Diyarbakır'da peri masalı: 9 metrekarelik dükkandan, ikinci fabrikasını kuruyor! 10 ülkeye ihracat yapıyor

Diyarbakır'da 9 metrekarelik bir tamir dükkânında iş hayatına atılan Ahmet Cengiz, bugün ürettiği tel ve kabloları 10 ülkeye ihraç ediyor. Yeni kuracağı fabrikasıyla da bölgeye 182 kişilik istihdam sağlayacak.

Gündem

30.09.2024, 15:13

Diyarbakırlı iş insanı Ahmet Cengiz, küçük bir dükkânda başladığı iş hayatını, bugün büyük bir üretim kapasitesine sahip iki fabrikaya dönüştürüyor. 1959 yılında Diyarbakır’ın Sur ilçesinde doğan Cengiz, babasının açtığı 9 metrekarelik tamir dükkânında iş hayatına adım attı. Henüz 16 yaşında, babasından öğrendiği bobinaj tamir işleriyle geçimini sağladı. Ancak tamirat işinden ticarete yönelen Cengiz, zamanla bakır tel ve kablo üretimine odaklandı.

Meteoroloji uyardı: Bu saatlere dikkat! 5 bölgede kuvvetli yağış bekleniyor Meteoroloji uyardı: Bu saatlere dikkat! 5 bölgede kuvvetli yağış bekleniyor Haberi Görüntüle

DALGIÇ TELİ ÜRETİMİYLE BAŞLAYAN BAŞARI

Cengiz, Türkiye’de büyük bir firma tarafından yapılan dalgıç teli üretimine yerel bir alternatif oluşturmak için kolları sıvadı. Aylarca süren araştırmalar ve TÜBİTAK’tan aldığı destekle üretimi başarıyla gerçekleştirdi. Türkiye’nin önde gelen firmalarından birine yaptığı 5 tonluk ilk satışı, işlerini büyütme konusunda ona cesaret verdi. 2013 yılında Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 25 bin metrekarelik bir fabrika satın alarak üretimini genişletti.

Fabrikada dalgıç telinin yanı sıra bakır ve alüminyum tel ve kablo üretimi yapan Cengiz, şu an ürünlerini Türkiye’nin 81 iline ve Suudi Arabistan, Kuveyt, Suriye, İran, Avustralya gibi 10 ülkeye ihraç ediyor.

Kim Milyoner Olmak İster'de ilginç olay! İngilizce öğretmeni, çeviri sorusunu bilemedi Kim Milyoner Olmak İster'de ilginç olay! İngilizce öğretmeni, çeviri sorusunu... Haberi Görüntüle

İKİNCİ FABRİKA YOLDA

İşlerinin büyümesiyle birlikte ikinci bir fabrika kurma ihtiyacı doğan Ahmet Cengiz, Karacadağ OSB’de 27 bin metrekarelik bir alanda yeni bir tesis inşa ediyor. İnşaatın yüzde 60’ının tamamlandığını belirten Cengiz, "2025’te üretime geçeceğiz. Yeni fabrikamızda 100 kişiyi daha istihdam ederek, toplamda 182 kişiye iş sağlayacağız." dedi.

Kocaeli'de dikkat çeken aşiret düğünü! Takıda gelin ve damada servet takıldı Kocaeli'de dikkat çeken aşiret düğünü! Takıda gelin ve damada servet... Haberi Görüntüle

KIZI HASRET CENGİZ: BÖLGEMİZE HİZMET ETMEYİ AMAÇALIYORUZ

Ahmet Cengiz’in kızı Hasret Cengiz de babasının azmini örnek aldıklarını dile getirdi. Bölgeye ve ülkeye daha fazla katkı sağlamak amacıyla çalıştıklarını belirten Cengiz, "Babam bu yolculuğa bir pense ve çekiçle başladı. Biz de onun dürüstlüğü ve çalışkanlığıyla firmamızı büyütmeye devam ediyoruz. Hedefimiz, Türkiye’nin ve dünyanın sayılı firmaları arasına girmek." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading