Yandex Metrica

DMM gerçekleri tek tek açıkladı! Kürtçe konuştuğu için öldürüldüğü iddia edilmişti! Hakim Lokman cinayetinde işin aslı ortaya çıktı!

DMM gerçekleri tek tek açıkladı! Kürtçe konuştuğu için öldürüldüğü iddia edilmişti! Hakim Lokman cinayetinde işin aslı ortaya çıktı!

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından İstanbul Fatih'te, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi vatandaşı Hakim Lokman'ın bir mekanda Kürtçe konuştuğu için öldürüldüğüne dair iddialar hakkında açıklama yapıldı. 

Gündem

02.09.2024, 10:35

İstanbul'un tarihi ilçelerinden Fatih'te geçen hafta işlenen bir cinayetin ardından sosyal medyada yalan haberler dolaşıma sokuldu. Alkollü bir mekanda meydana gelen olayda bıçaklanarak öldürülen , Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi vatandaşı Hakim Lokman isimli şahsın Kürtçe konuştuğu için saldırıya uğradığı ve hayatını kaybettiği iddia edilmişti. 

Yine İstanbul yine ulaşım çilesi: Yolcular metroda kaldı Yine İstanbul yine ulaşım çilesi: Yolcular metroda kaldı Haberi Görüntüle

İDDİALAR ASILSIZ ÇIKTI 

Sosyal medyada infiale neden olan iddia sonrası Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden (DMM) açıklama geldi. DMM açıklamasında, H.L.T. (Hakim Lokman), S.M.T., ve B.A.K. isimli üç turist ile Batman nüfusuna kayıtlı H.O. ve ağabeyi Z.O. arasında 'kadınlara yan bakma' meselesi yüzünden kavga çıktığı belirtilirken, cinayetin ölen şahsın Kürtçe konuşmasından kaynaklandığı iddiasının asılsız olduğu belirtildi. 

Vicco ne malı? Vicco ayakkabı Türk malı mı, nerede üretiliyor? Vicco ne malı? Vicco ayakkabı Türk malı mı, nerede üretiliyor? Haberi Görüntüle

KÜRTÇE DEĞİL "KADINLARA YAN BAKMA MESELESİ

DMM tarafında yapılan açıklamada, maktulün saldırıya uğraması ile ilgili iddiaların provokasyon amaçlı olduğu belirtildi. H.L.T., S.M.T. ve B.A.K. isimli 3 turistin Fatih ilçesindeki alkollü bir mekanda Batman nüfusuna kayıtlı H.O. ve ağabeyi Z.O. ile "kadınlara yan bakma" mevzusundan kavga ettiği belirtilerek "Mekanın güvenlik görevlisi U.Y.'nin 3 turisti darbederek mekanın dışına çıkardığı, o sırada H.O.'nun masadan aldığı bıçakla otel dışına çıkan maktul H.L.T.'yi 2 yerinden yaraladığı tespit edilmiştir" denildi.

2024 Mevlid kandili ne zaman, hangi gün? 14 Eylül Cumartesi mevlid kandili mi? 2024 Mevlid kandili ne zaman, hangi gün? 14 Eylül Cumartesi... Haberi Görüntüle

"HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞI SEVK ETME AMAÇL PROVOKASYON"

Yaralanan H.L.T.'nin hayatını kaybettiği ifade edilirken, "Şüpheli H.O., ağabeyi Z.O. ve güvenlik görevlisi U.Y.'nin olay yerinden firar ettikleri tespit edilmiştir. Konu ile ilgili çalışmalar ivedilikle devam etmektedir. Halkı kin ve düşmanlığa sevk etme amaçlı provokasyonlara itibar etmeyiniz."

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading