Yandex Metrica

DMM provokasyonu ifşa etti! 2021'deki görüntülerle sığınmacılar hedef gösterildi

DMM provokasyonu ifşa etti! 2021'deki görüntülerle sığınmacılar hedef gösterildi

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Kayseri'de yabancı sığınmacılara yönelik provokasyon sonrası sosyal medyada paylaşılan Suriyeli bir kişiye ait videoya ilişkin yaptığı açıklamada söz konusu videonun 2021 yılına ait olduğunu kaydetti. 

Gündem

02.07.2024, 10:30

Kayseri'deki taciz iddiasının ardından yabancı sığınmacılara yönelik saldırılar sürüyor. Sosyal medyada saldırıları yönetmek ve körüklemek isteyen karanlık eller 2021'deki görüntüler üzerinden provokasyona yeltendi. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Gaziantep'te yaşadığı öne sürülen ve sosyal medyadan savaş çağrısı yapan Suriyeli şahsın Türkiye'de olmadığı açıklandı.

Sosyal medya hesabından yaptığı yayın başına bela oldu: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından Turhan Çömez hakkında suç duyurusu Sosyal medya hesabından yaptığı yayın başına bela oldu: Aile ve... Haberi Görüntüle

"GÖRÜNTÜLER PROVOKASYON AMAÇLIDIR"

DMM'nin sosyal medya hesabından şu duyuru paylaşılarak haber yalanlandı:

"Bazı sosyal medya hesaplarından, "Suriyeli bir sığınmacı savaş başlasın dedi" başlığıyla paylaşılan görüntüler provokasyon amaçlıdır.

Bahse konu görüntüler 2021 yılına ait olup konuşmayı yapan M.M isimli yabancı uyruklu şahıs, emniyet güçleri tarafından 2021 yılında göz altına alınarak sınır dışı edilmiştir. 

Kamuoyunu provoke etmeye yönelik haber ve paylaşımlara itibar etmeyiniz."

Temmuz 2024 Uzman öğretmen maaşı | Kademe ve dereceye göre uzman öğretmen zamlı maaşları Temmuz 2024 Uzman öğretmen maaşı | Kademe ve dereceye göre... Haberi Görüntüle

GAZİANTEP VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Gaziantep Valiliği'nin açıklamalarına yer verdi. 

Gaziantep Valiliği, sosyal medyada yer alan iddialara ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

"Bazı sosyal medya platformlarında bir yabancı uyruklu şahsın “Savaş başlasın” şeklinde ifadelerinin yer aldığı ve Gaziantep’te çekildiği düşünülen bir video servis edilerek vatandaşlarımız kin ve nefrete sevk edilmeye çalışılmaktadır. 

Söz konusu videonun eski olduğu ve  2021 yılında çekildiği emniyet güçlerimiz tarafından tespit edilmiştir. Konuşmayı yapan M.M isimli yabancı uyruklu şahsın ise o dönem ilimizde çalıştığı anlaşılmış ve emniyet güçleri tarafından 2021 yılında göz altına alınarak sınır dışı edilmiştir. 

Vatandaşlarımızın yetkili kaynaklardan açıklanmayan hiçbir bilgiye itibar etmemeleri gerekmektedir.  

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading