Yandex Metrica

Sitede Ara

DMM'den Suriyelilere vergi muafiyeti iddialarına ilişkin açıklama: 'Denetimler düzenli olarak yapılmaktadır'

DMM'den Suriyelilere vergi muafiyeti iddialarına ilişkin açıklama: 'Denetimler düzenli olarak yapılmaktadır'

Suriye'deki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan göçmenlere yönelik saldırılar sürerken bir televizyon kanalında ortaya atılan vergi iddiaları DMM, tarafından yalanlandı. DMM, bir televizyon programında öne sürülen, Suriyelilere vergi muafiyeti olduğu ve KDV ile Emlak Vergisi vermediklerine ilişkin iddianın doğru olmadığını bildirdi.  

Gündem

02.07.2024, 23:05

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), son günlerde sığınmacılara yönelik dezenformasyonların bir parçası olarak ileri sürülen Suriyelilerin vergiden muaf tutulduğu ve KDV ile Emlak Vergisi vermediklerine ilişkin iddiaları yalanladı.

DMM'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, bir televizyon programında ortaya atılan, 'Suriyelilere vergi muafiyeti var. KDV/emlak vergisi vermiyorlar' iddiasının doğru olmadığı" ifade edildi.

İstanbul'a akın başladı: Tatilciler tatilin bitmesiyle yollarda uzun kuyruklar oluşturdu İstanbul'a akın başladı: Tatilciler tatilin bitmesiyle yollarda uzun kuyruklar oluşturdu Haberi Görüntüle

"SURİYELİ SIĞINMACILARIN HERHANGİ BİR MUAFİYETLERİ YOKTUR"

"Türkiye'nin geçici koruması altındaki Suriyeli sığınmacıların vergi konusunda herhangi bir muafiyetleri veya ayrıcalıkları yoktur" bilgisi verilen paylaşımda, ilgili birimler tarafından vergi denetiminin düzenli olarak yapıldığı vurgulandı ve kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar edilmemesi istendi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

1

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading