Doktor olan peygamber kimdir? Hz. Lokman peygamber mi?

Doktor olan peygamber kimdir? Hz. Lokman peygamber mi?

Hz. Lokman, tıp alanında yaptığı çalışmaların yanında Tıp Hekimlerinin Atası olarak da bilinmektedir. Bir yandan hastaları tedavi ederken diğer yandan da özlü sözleri ile tanınan Hz. Lokman, ruhlara hitap etmiştir. Peki, Hz. Lokman peygamber mi?

Gündem

12.10.2024, 19:01

Tıp alanındaki çalışmaları, üstün bir zeka ve kavrama yeteneği bulunan Hz. Lokman, Tıp Hekimlerinin Atası olarak gösteriliyor. Bu özellikleri ve ilmi kendisine Allah-u Teala tarafından bahşedilen Hz. Lokman'dan Kur'an-ı Kerim'de övgü ile söz ediliyor.

Eda Alanson neden öldü? Eda Alanson'un hastalığı neydi? Eda Alanson neden öldü? Eda Alanson'un hastalığı neydi? Haberi Görüntüle

HZ. LOKMAN KİMDİR?

Lokman veya Hz. Lokman, Kur'an-ı Kerim'de ve halk efsanelerinde hikmet sahibi olduğu düşünülen alimlerdendir. İslam dinine göre Lokman Hekim'in peygamber olduğuna dair iddialar bile bulunmaktadır. Tıp alanında hekimliğin atası olarak kabul edilen Hz. Lokman, İslam'dan öncede Araplar arasında uzun ömrü, bilgeliği ve ata sözleri ile ön planda yer almıştır.

Hz Lokman Peygamber

Eğitimde 4+4+4 modeli değişecek mi? Lise için dikkat çeken öneri Eğitimde 4+4+4 modeli değişecek mi? Lise için dikkat çeken öneri Haberi Görüntüle

HZ. LOKMAN PEYGAMBER Mİ?

Lokman ya da Hz. Lokman adıyla bilinen ve Tıp Hekimlerinin Atası olarak kabul edilen bu kişinin peygamber olduğu dair iddialar vardır. Ancak İslam alimlerinin genel düşüncesine göre; Hz. Lokman peygamber değildir. Fakat bazı alimlerce Hz. Lokman peygamber olarak bilinir. Kur'an-ı Kerim'in Mekke'de indirilen 31. Suresi Lokman adını taşımaktadır.

Tek bir ize rastlanmadı! Van'da okuyan Rojin’den hala haber yok! Tek bir ize rastlanmadı! Van'da okuyan Rojin’den hala haber yok! Haberi Görüntüle

DOKTOR OLAN PEYGAMBER KİMDİR?

Doktorluk ve eczacılık mesleğinin ileri gelenlerinden biri olan ve Tıp Hekimlerinin Atası gösterilen Hz Lokman, doktor olan peygamberdir. Ancak bazı İslam alimleri bu konunun tersini düşünmektedir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading