Yandex Metrica

Sitede Ara

Dolandırıcıların hedefinde öğrenciler var! Verilen siparişlerde bunlara dikkat edilmeli..

Dolandırıcıların hedefinde öğrenciler var!  Verilen siparişlerde bunlara dikkat edilmeli..

İnsanları mağdur duruma düşüren dolandırıcılık hileleri artmaya devam ediyor. Yeni eğitim öğretim yılunun başlamasıyla beraber özellikle üniversite öğrencileri dolandırcıların hedef odağı haline geldi. Uzmanlar, verilmeyen bir sipariş üzerine istenen kodların paylaşılmamasına dikkat çekiyor.

Gündem

23.09.2024, 12:40

Eğitim yılının başlamasıyla birlikte dolandırıcılar, internet siteleri üzerinden faaliyetlerine devam ediyor.

Özellikle internet üzerinden yemek siparişi veren üniversite öğrencilerini takip eden dolandırıcılar, yemek siparişi veremeyen kişilere sipariş verilmiş gibi gönderdikleri mesajların içerisindeli ''Size bir kod gönderdik. Bu kodu bize söyleyin yemek siparişinizi iptal edelim'' şeklinde konuşarak 'yanlışık' habasında iletişime geçtikleri kişileri ağlarına düşürmeye çalışıyor.

Selçuk Bayraktar'ın günler öncesinde dediği çıktı! Lübnan'da siber saldırı sonrası Bayraktar'ın o tespiti gündem oldu! Selçuk Bayraktar'ın günler öncesinde dediği çıktı! Lübnan'da siber saldırı sonrası... Haberi Görüntüle

"KODU BİZE VERMENİZ YETERLİ"

Dolandırıcıların yöntemini anlatan avukat Asiye Tuğçe Çakır, "Bu durum son günlerde vatandaşlarımızın oldukça fazla başına gelmektedir. Herhangi bir yemek siparişi verdiğiniz uygulamadan sizleri arayıp ‘yemek siparişi vermişsiniz' şeklinde arıyorlar daha sonrasında siz ‘benim böyle bir siparişim yok' dediğinizde iptal etmemiz için sizin numaranıza göndermiş olduğunuz kodu bize vermeniz yeterli diyorlar ve kodu verdiğiniz anda sizden para çekimi yapabiliyorlar.” ifadelerini kullandı.

Açlık ve yoksulluk sınırının rakamları netleşti: Dört kişilik ailenin ihtiyacı bakın kaç lira Açlık ve yoksulluk sınırının rakamları netleşti: Dört kişilik ailenin ihtiyacı... Haberi Görüntüle

DOLANDIRICILAR ÖĞRENCİLERİ HEDEF ALDI

Dolandırıcıların yönteminden korunma yollarını anlatan Çakır, “Son zamanlarda bilişim sistemlerinin kullanılarak vatandaşların dolandırılması çoğaldı. Özellikle öğrencilerin okul için dönüş yapmasıyla verilen yemek siparişlerinin artması nedeniyle dolandırıcılar bu yönteme yöneldiler. Bunlardan kendinizi korumanın tek yolu aslında bu şekilde arayanlara itibar etmemektir. Sonrasında kodun nereden geldiğini kontrol etmeniz gerekmekte. Sizin bu siteden sipariş vermediğinizi, aile bireylerinizle, yakınınızdaki arkadaşlarınızla konuşarak bu durumu teyit edip, sonrasında gerekirse o kullandığınız uygulamanın yöneticileriyle iletişime geçerek bu durumlardan kendinizi çok rahatlıkla koruyabilirsiniz.” dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading