Domuz eti skandalıyla gündeme oturmuştu! Köfteci Yusuf'un aylar önce yaptığı hamle çok konuşuldu!

Domuz eti skandalıyla gündeme oturmuştu! Köfteci Yusuf'un aylar önce yaptığı hamle çok konuşuldu!

Günlerdir Türkiye'nin gündemine oturan 'domuz eti' iddiasıyla gündeme gelen Türkiye'nin büyük restoran zincirlerinden olan Köfteci Yusuf aylar önce iki ay önce yaptığı hamle dikkat çekti. 

Gündem

14.10.2024, 15:23

Ürünlerinde domuz eti kullandığı Tarım ve Orman Bakanlığı raporlarıyla ifşa edilen 'Köfteci Yusuf' skandalıyla ilgili yeni gelişmeler ortaya çıkmaya devam ediyor. Köfteci Yusuf'un aylar önce Ankara bölge deposunu ve Bursa'daki bir şubesini kapatmak için bildirimde bulunduğu belirtildi. 

Rick Buchanan kimdir? Rick Buchanan kimdir? Haberi Görüntüle

KÖFTECİ YUSUF İDDİALARI REDDETTİ

Günlerdir Türkiye'nin gündemine oturan 'domuz eti' iddiasıyla gündeme gelen Türkiye'nin büyük restoran zincirlerinden olan Köfteci Yusuf'tan sonunda beklenen açıklama geldi. Yapılan açıklamada, "Ürünlerimizde asla domuz eti kullanılmamıştır. Numune alma işlemleri esnasında bir çok teknik hata yapılmış olup, bu hatalar yapılan analizlerin sonuçlarını gerçeklikten uzaklaştırmaktadır." ifadelerine yer verildi.

 

Kapalı Çarşı esnafı ayaklandı! Bu sefer kriz büyük Kapalı Çarşı esnafı ayaklandı! Bu sefer kriz büyük Haberi Görüntüle

DEPOLARI KAPATTIRMAK İÇİN BAŞVURUDA BULUNDU

Ürünlerinde domuz eti kullandığı bakanlık raporlarıyla ortaya çıkan Köfteci Yusuf'un bu skandaldan aylar önce Ankara bölge deposunu ve Bursa'daki bir şubesini kapatmak için Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'ne bildirimde bulunduğu ortaya çıktı.

Merkez Bankası Ekim ayı faiz kararı ne zaman? MB faiz indirecek mi? Merkez Bankası Ekim ayı faiz kararı ne zaman? MB faiz... Haberi Görüntüle

DOMUZ ETLERİNİ NEREDE SAKLADI?

Milyonlar Köfteci Yusuf skandalını konuşmaya devam ederken, en çok merak edilen konulardan birisi de "Köfteci Yusuf domuz etlerini nerede sakladı?" oldu. Sosyal medyada çok sayıda kullanıcı, tonlarca kiloluk et bulundurulan Köfteci Yusuf firmasına ait depolarda inceleme başlatılıp başlatılmadığını sorgulamaya başladı. 

Narin'in babası katili açıkladı: Para vererek alıştırmış ondan başkası değildir Narin'in babası katili açıkladı: Para vererek alıştırmış ondan başkası değildir Haberi Görüntüle

'HELAL SERTİFİKASI' BULUNMUYOR

Domuz iddiası tartışmaları devam ederken Köfteci Yusuf'un 'helal sertifikası' olduğuna yönelik iddialar da gündeme oturmuştu. Tartışmalara neden olan konuyla ilgili Ticaret Bakanlığı'na bağlı Helal Akreditasyon Kurumu'ndan (HAK) açıklama geldi. HAK'tan yapılan açıklamada Köfteci Yusuf'un herhangi bir sertifikası olmadığı belirtildi. 

KPSS 2024 ortaöğretim sınav sonuçları hangi gün, saat kaçta açıklanacak? KPSS 2024 ortaöğretim sınav sonuçları hangi gün, saat kaçta açıklanacak? Haberi Görüntüle

ERDOĞAN AÇIKLAMADA BULUNMUŞTU 

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan ziyareti dönüşünde kendisine konuya dair yöneltilen soruya cevap verdi ve skandal hakkında ilk kez konuştu.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

Türkiye'de 724 bin gıda işletmesi var. Bunlar üretenler, satanlar, dağıtanlar. Bunlar her yıl Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından mutlaka bir kez denetlenir. Bu yıl denetimlerin sayısı 1 milyona yaklaştı. Tarım ve Orman Bakanlığımız bir sıkıntı tespit edildiği anda bunları elektronik olarak anlık takip edilebilecek bir hale getirdi. Sözünü ettiğiniz köftecideki denetimde Ankara’da iki şubede uygunsuz gıda tespiti yapılıyor. Savcılığa suç duyurusunda bulunuluyor. İtiraz süreçleri oluyor.

Reklam dünyasında şok ceza: Yanıltıcı ilanlara ne kadar ceza uygulandı? Reklam dünyasında şok ceza: Yanıltıcı ilanlara ne kadar ceza uygulandı? Haberi Görüntüle

"DENETİMLERİMİZ DEVAM EDECEK"

Mahkeme Tarım Bakanlığımızın kararını önce iptal ediyor, Bakanlık tarafından bu karara itiraz edildiğinde bu kez itirazlar kabul ediliyor. Yargı süreci tamamlandığında ve kesinleştiğinde de bu denetim raporu yayımlanıyor. Bakanlığımızın yapmış olduğu idari işlemler de yargısal denetim altındadır. Herkesin de kendini savunma hakkı bulunuyor. Netice itibarıyla mahkeme nihai kararı veriyor, Bakanlık da denetimin sonucunu yayımlıyor. Bu denetimlerimiz devam edecek, devam ediyor. Sonuç itibarıyla gıda konusu hakikaten ciddiye alınması gereken bir husus."

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading