Sitede Ara

Domuz eti yersek ne olur, dinden çıkar mıyız?

Domuz eti yersek ne olur, dinden çıkar mıyız?

Domuz eti hem Müslümanlar hem de bazı dinler tarafından haram olarak kılınmıştır. Domuz etinin insan sağlığına olan zararlardan bahsedilirken yendiğinde ne olduğu merak edilir. Peki, domuz eti yersek dinden çıkar mıyız?

Gündem

09.10.2024, 13:32

Domuz eti, Müslümanlar ve bazı dinlerce de haram kılınmıştır. Bir gıda alırken veya yurt dışında yiyecek alışverişi yapılırken içeriğine göz atarak domuz etinin ya da herhangi bir şekilde domuz ürününün olup olmadığına bakılır. Eğer ki domuz eti ya da ürünü içerikte varsa tercihe bağlı olarak seçim yapılır.

İslamiyet inancına göre domuz eti haram kılınmıştır. Domuz etinin haram kılınmasının nedenlerinden biri insan sağlığa olan zararındandır.

Domuz eti diğer pek çok dinlerde de yasaktır. Yahudilerin kitabı Tevrat'ın tesniye bölümünde yenilmesi yasak olan hayvanlar sıralanırken "... ve domuz... çünkü tırnaklıdır fakat geviş getirmez. O size murdardır bunların etinden yemeyeceksiniz ve leşlerine dokunmayacaksınız" (Tevrat, Tesniye, bab, 14/8) denilmektedir.

Domuz Eti

Bu hafta Fenerbahçe'nin maçı yok mu? Fenerbahçe neden oynamadı? (4-5-6 Ekim 8. hafta) Bu hafta Fenerbahçe'nin maçı yok mu? Fenerbahçe neden oynamadı? (4-5-6... Haberi Görüntüle

DOMUZ ETİ YENİRSE NE OLUR?

Domuz eti oldukça yağlıdır. Domuz etinin yenilmesi durumunda bu yağ kana geçmektedir. Kandaki bu aşırı miktardaki yağ atardamarların sertleşmesine, tansiyon yükselmesine ve kalp enfarktüsüne neden olmaktadır. Ayrıca, domuz yağı içerisinde "sutoksin" denilen zehirli maddeler vardır.

Vücuda giriş yapan bu zehirli maddelerin dışarı atılması için, lenf bezlerinin fazla çalışmaları gerekir. Bu durum bilhassa çocuklarda lenf düğümlerinin iltihaplanması ve şişmesi şeklinde kendisini göstermektedir. Hasta çocuğun boğaz bölgesi anormal bir şekilde şişer ve bu nedenle de bu hastalığa domuz hastalığı (skrofuloz) adı verilir.

Domuz eti yiyenlerde [safra kesesi iltihabı, apandisit, bağırsak iltihabı, çeşitli çıbanlar, mafsal kireçlenmeleri, damar sertliği, romatizma, grip, tansiyon yüksekliği, kalb anjini, enfarktüs gibi] çeşitli hastalıkların görüldüğü gözlemlenmiştir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading