Dünyanın gözü BRICS Liderler Zirvesi'nde! Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya'ya gitti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BRICS Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere bugün Rusya’nın Kazan şehrine gitti. Zirve kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile önemli bir görüşme gerçekleştirecek.

Gündem

23.10.2024, 16:07

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da düzenlenecek BRICS Zirvesi'ne katılmak üzere özel uçak "CAN" ile Tataristan'a geldi. Kazan'a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yetkililer karşıladı. 

Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Tataristan'a geldi.

Yoğun diploması trafiğine kaldığı yerden devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'nın Kazan şehrinde gerçekleştirilen BRICS Zirvesi'ne katılacak. Tarihi zirveye Rusya ev sahipliği yapacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da aralarında olduğu birçok liderin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından ağırlanacağı öğrenildi.

Öte yandan BRICS ülkeleri, Gazze'de kapsamlı ve kalıcı ateşkesin derhal başlatılması çağrısında bulunarak, insani yardım faaliyetlerine ve altyapıya yönelik İsrail’in saldırılarını kınadı.

BRICS Zirvesi öncesi bir basın toplantısı düzenleyen Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuri Uşakov, liderlerin ikili görüşmeleri başlıkları hakkında bilgi verdi.

TUSAŞ nedir, ne üretir? TUSAŞ açılımı nedir? TUSAŞ nedir, ne üretir? TUSAŞ açılımı nedir? Haberi Görüntüle

PUTİN VE ERDOĞAN KAZAN'DA GÖRÜŞECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin arasında yapılması planlanan görüşmeyle ilgili konuşan Uşakov, “Putin ve Erdoğan, 23 Ekim tarihinde Kazan’da görüşecek. Liderler bu zirvede Türkiye’de kurulması planlanan doğalgaz merkezini ele alacaklar” ifadelerini kullandı. Ukrayna ve Suriye'deki durum ile ikili ilişkilerde gelinen nokta da Putin-Erdoğan görüşmesinin gündem maddeleri arasında yer alacak.

Mehmet Aslan kimdir? HSK müfettişi bıçaklı saldırıda yaralandı! Mehmet Aslan kimdir? HSK müfettişi bıçaklı saldırıda yaralandı! Haberi Görüntüle

ERDOĞAN MADURO İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BRICS Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği Rusya'ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile görüştü. Görüşmede, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat da yer aldı.

Örümcek Adam'dan Gazze'ye destek mesajı Örümcek Adam'dan Gazze'ye destek mesajı Haberi Görüntüle

ZİRVEDE HANGİ LİDERLER OLACAK?

Yuri Uşakov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in BRICS Zirvesi sırasında Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed, Laos Devlet Başkanı Thongloun Sisoulith, Moritanya Devlet Başkanı Mohamed Ould Ghazwani, Vietnam Başbakanı Pham Minh Trinh ve Bolivya Devlet Başkanı Luis Arce ile de görüşme yapmayı planladığını belirtti.

Uşakov, zirvede 22’si üst düzey olmak üzere 36 ülkenin temsil edileceğini sözlerine ekledi.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading