Dünyaya 4 milyon kilometre hızla geldi! Kuzey ışıkları İstanbul'da görüldü

Kızıl devde meydana gelen patlamalar Dünya’nın manyetik alanına etkiledi. Bu etki sonucu Kastamonu’da kuzey ışıkları (aurora borealis) görüldü. Gece saatlerinde gökyüzünü süsleyen bu doğal gösteri, fotoğraf tutkunları ve vatandaşlar tarafından ilgiyle takip edildi.  

Gündem

11.10.2024, 10:48

İstanbul'un Arnavutköy ilçesi ve yurdun çeşitli noktalarında kuzey ışıkları görüldü. Güneşte meydana gelen patlamanın neden olduğu doğa olayı görenlere unutulmaz bir manzara sundu. 

Güneş’ten kopan dev bir plazma topu ve beraberindeki manyetik alan bu sabahtan itibaren Dünya'ya çarparak farklı yerlerden görünebilecek auroralara neden oldu. Kuzey ışıkları olarak bilinen auroralar dünyaya 4 milyon kilometre hızla gelirken, güneşten kopan ışıklar Kastamonu'da görüldü.

Kastamonu’nun İnebolu, Çatalzeytin ve Cide sahilleri başta olmak üzere Karadeniz bölgesinde net bir şekilde görülürken, İnebolu ve Cide açıklarında gökyüzünde beliren ve birçok yerden de belli olan kırmızı renkteki ışıklar insanlar da merak uyandırdı.

Mahkeme kararını verdi: Ünlü fenomene istenen ceza belli oldu! Ece Ronay neden ceza aldı? Mahkeme kararını verdi: Ünlü fenomene istenen ceza belli oldu! Ece... Haberi Görüntüle

NEDEN KIRMIZI?

Vatandaşlar; Gökyüzünün gece vakti neden kızıla çalan renge büründüğünü merak ederken, kızıl kuzey ışıklarının güneşten kopan ve dünyaya 4 milyon kilometre hızla gelen parçalardan kaynaklı olduğunu anlaşıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading