Yandex Metrica

e-Devlet KOLAS nedir, nasıl kullanılır?

e-Devlet KOLAS nedir, nasıl kullanılır?

Finansal işlemlerde dijitalleşme günden güne büyüyor. Buna gçre banka hesapları için tanımlanan kolay adreslerin tek ekranda sorgulanabildiği Kolay Adres (KOLAS) Sorgulama hizmeti e-Devlet'te başladı. Peki bu sistem nasıl kullanır?  Kolay Adres Sorgulama nasıl yapılır? 

Gündem

04.09.2024, 16:52

Vatandaşlara e-Devlet Kapısı üzerinden sunulan hizmetler arasında birçok işlem yapılabiliyor. Finansal işlemlerle iligi e-Devlet üzerinden verilen hizmetlere bir yenisi daha eklendi. 

Yeni hizmette FAST sistemi servislerinden olan ve ödemelerin telefon, T.C kimlik veya mail gibi bilgiler kullanılarak daha kolay başlatışmasını sağlayan Kolay Adresleme Sistemi, e-Devlet'ten hizmete sunuldu.

Buna göre vatandaşlar KOLAS hizmetinin ne olduğunu ve nasıl kullanıldığı merak edip araştırmaya başladı. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beşiktaş heyetini kabul etti: 'Sporun birleştiren rolüne her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyoruz' Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beşiktaş heyetini kabul etti: 'Sporun birleştiren rolüne her... Haberi Görüntüle

KOLAS NEDİR?

Vatandaşların farklı bankalarda ve elektronik para kuruluşlarında (EPK) tanımlı olan kolay adres bilgilerini tek bir ekranda kolayca sorgulamalarını sağlıyor.

Kolay adres hizmeti, hesap numarası (IBAN) gibi hatırlamak zorunda kalmadan para göndermesi ya da ödeme yapması istenilen kişilere paylaşılabilecek, hesbın bulunduğu kurum kanallarında tanımlanabilen pratik bir bilgi olarak ileri sürülüyor.

Teğmenlere soruşturma açıldı mı? MSB'den iddialara yanıt Teğmenlere soruşturma açıldı mı? MSB'den iddialara yanıt Haberi Görüntüle

KOLAS NASIL KULLANILIR?

Hizmeti kullanmak için e-Devlet Kapısı'na giriş yaparak "Kolay Adres Sorgulama" başlığı aratabilirsiniz.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading