Sitede Ara

e-Nabız satıldı mı? Sağlık Bakanlığından iddialara ilişkin açıklama

e-Nabız satıldı mı? Sağlık Bakanlığından iddialara ilişkin açıklama

Bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesapları vasıtasıyla dolaşıma sokulan e-Nabız'ın Katar'a satıldığına yönelik iddialar Sağlık Bakanlığı tarafından yalanlandı. Bakanlığın internet sitesinden yapılan açıklamada e-Nabız sisteminin hiçbir ülkeye satılmadığı gibi bakanlıktan iiznsiz kullanılamayacağı belirtildi.

Gündem

12.10.2024, 00:11

Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği ve başka ülkelerde örneği olmayan e-Nabız Kişisel Sağlık Kaydı Sistemi, "birileri"ni rahatsız etti. Sistemin Katar'a satıldığına yönelik asılsız iddialar Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayla yalanlandı. 

Bazı basın yayın organların ve sosyal medya hesapları tarafından dolaşıma sokulan e-Nabız'ın Katar'a satıldığı yönündeki iddialar için Sağlık Bakanlığı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada söz konusu sitemin aktif kullanıcı sayısının 70 milyon olduğu belirtildi ve devasa sistemin hiçbir ülkeye satılmadığı ve bakanlık izni olmadan hiçbir ülkeye satılamayacağı hatırlatıldı. 

Açıklamada e-Nabız ve benzeri milli projelerin Türkiye'yi gıpta ile izlenen bir noktaya getirdiği dikkat çekildi ve sağlık bilişimi alanında oluşmuş bu başarılı atmosferin, çok sayıda Türk şirketinin Türkiye'de edindikleri kıymetli tecrübeleri kullanarak yurt dışında sağlık bilişimi alanında hizmet sunmasına da katkı verdiği bildirildi.

Görenler rezil paylaşımlara inanamadı! İkbal Uzuner'in katledilmesi TikTok çöplüğünde akım oldu! Görenler rezil paylaşımlara inanamadı! İkbal Uzuner'in katledilmesi TikTok çöplüğünde akım... Haberi Görüntüle

KRİTİK VARLIKLAR LİSTESİNDE

Vatandaşlara ait kişisel sağlık verilerinin satılmasının ve üçüncü kişilere açılmasının hiçbir şekilde mümkün olmadığı belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Vatandaşlarımızın kişisel sağlık verileri, başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ilgili mevzuat uyarınca en yüksek idari ve teknik tedbirler alınarak korunmaktadır. e-Nabız ülkemizin ihtiyaçlarına göre geliştirilmiş, barındırdığı verilerin gizlilik ve güvenlik ihtiyacına binaen Bakanlığımızın Kritik Varlıklar listesine dahil edilmiştir. e-Nabız, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin medarıiftiharıdır ve tüm hakları Bakanlığımıza aittir."

e-Nabız'ın sağlık sisteminin ana unsuru haline geldiği aktarılan açıklamada vatandaşın kendi sağlığını yönetmede kullandığı bu sisteme karşı yalan haberlerle güven kaybı oluşmasına müsaade edilmeyeceği vurgulandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading