e-Okul ile e-karne nereden, nasıl görüntülenir?

e-Okul ile e-karne nereden, nasıl görüntülenir?

Yarın, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki 20 milyondan fazla öğrenci, son ders zilinin çalmasıyla birlikte karnelerini alarak yaz tatiline girecekler. Ayrıca öğrenciler, karnelerini "e-okul.meb.gov.tr" internet sitesi üzerinden de görüntüleyebilecekler. Peki, e-Okul ile e-karne nereden, nasıl görüntülenir?

Gündem

13.06.2024, 12:59

14 Haziran'daki son ders zilinin çalmasıyla birlikte öğrenciler, eğitim-öğretim yorgunluğunu atacaklar. Karnelerini heyecanla bekleyen öğrenciler ve aileleri, e-Okul sistemine olan ziyaretlerini artırdı. e-Okul öğrenci ve veli giriş ekranı üzerinden yazılı tarihleri, not bilgileri, devamsızlık durumları ve karne notları kolayca öğrenilebilecek. Peki, e-Okul ile e-karne nereden, nasıl görüntülenir?

Bu akşam hangi takımın maçı var? 12 Ekim Cumartesi Galatasaray, Fenerbahçe'nin maçı bugün mü? Bu akşam hangi takımın maçı var? 12 Ekim Cumartesi Galatasaray,... Haberi Görüntüle

TAKDİR VE TEŞEKKÜR BELGELERİDE GÖZÜKECEK

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin karneleri dijital ortamda erişime açılacak. Bakanlık kaynaklarına göre, ilkokuldan liseye kadar tüm öğrenciler, karnelerine "e-okul.meb.gov.tr" internet sitesi üzerinden ulaşabilecekler. Ayrıca öğrenciler, "takdir ve teşekkür" belgelerine de bu sistem üzerinden erişebilecekler.

Öğrenciler, T.C. kimlik numaraları ve okul numaralarıyla sistem bilgilerine kolayca erişebilecekler.

Bakan Bayraktar açıkladı: kış saati uygulaması geri gelecek mi? Bakan Bayraktar açıkladı: kış saati uygulaması geri gelecek mi? Haberi Görüntüle

E-OKUL'DAN NELERE BAKILIR?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın e-Okul sistemi, öğrencilerin okuduğu kitaplar, yazılı not ortalamaları, öğrenci kaydı ve nakil işlemleri gibi çeşitli bilgileri içeriyor. Ayrıca not girişleri, devamsızlık durumları, sınav bilgileri, merkezi sınav başvuru ve tercih işlemleri, haftalık ders programı, alınan belgeler, e-karne ve şube yazılı not ortalamaları gibi bilgilere de erişim sağlanabiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading