EFES-2024 Tatbikatı'na katılan yabancı askerlerden Türk ordusuna övgüler: Türkiye gücünü dünya sahnesinde gösterdi

İzmir’deki Doğanbey Atış ve Tatbikat Alanı’nda gerçekleştirilen EFES-2024 Tatbikatı'na 45 ülke katılım gösterdi. Tatbikata katılan bazı yabancı askerler Türkiye'nin yeteneklerine dikkat çekti. 

Gündem

30.05.2024, 08:48

Türk Savunma Sanayii ürünlerinden ATAK, Hürjet, ANKA, Bayraktar TB2 gibi pek çok milli ürünün de boy gösterdiği EFES-2024 Tatbikatı sona erdi. Milli Savunma Bakanlığı, EFES-2024 Tatbikatı'nda görev yapan dost ve müttefik ülke askerlerinin tatbikata ilişkin tecrübelerini anlattığı bir video paylaştı.

ABD Deniz Piyade Kolordusunda bölük komutanı olarak görev yapan Yüzbaşı Luke Johnson, EFES-2024 Tatbikatı'na ilişkin deneyimlerini paylaştı. Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından paylaşılan videoda, görüşlerini aktaran Johnson,  Türkiye'nin tek seferde 40'ın üzerinde ülkeyle sorunsuz şekilde birlikte çalışabilmesinin, tatbikatın planlanması ve icra edilmesi kapsamında oldukça önemli olduğunu vurguladı. Yüzbaşı Johnson, "Tatbikat boyunca Türkiye, Amerika ordusu ile denizde ve karada çok sayıda ülkeyle çalışabildiğini, pek çok farklı faaliyeti planlayabileceğini ve gerçekleştirebileceğini dünya sahnesinde gösterdi." ifadelerini kullandı.

12 bebeğin fişini para için çekmişlerdi! Yenidoğan çetesinin kan donduran konuşmaları ortaya çıktı: Alem yaparız! 12 bebeğin fişini para için çekmişlerdi! Yenidoğan çetesinin kan donduran... Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE GÜCÜNÜ DÜNYAYA GÖSTERDİ"

EFES-2024 Tatbikatı'na katılan dost ve kardeş ülke Azerbaycan ordusunda yarbay rütbesiyle görev yapan bir asker de tatbikata ilişkin deneyimlerini anlattı. Birliklerinin tatbikat kapsamında birçok faaliyeti icra ederek yeni tecrübeler elde ettiğini aktaran Azerbaycanlı asker, Türk askerinin nasıl bir güce sahip olduğunu bütün dünya devletlerinin gördüğünü aktardı.

Türk ordusunun yetenekleri ve ürünleriyle gücünü gösterdiğini belirten Azerbaycanlı asker, şu ifadeleri kullandı: "Tatbikat esnasında diğer ülkelerden gelen askerler, Türk askeriyle birlikte fikir mübadelesi yapmış ve yeni bilgilere sahip olmuştur. Kardeş ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti'nin böyle bir tatbikatı teşkil etmesi bizim için çok sevindiricidir. Bütün ekibim adına bu tatbikatın teşkil edilmesinde emeği geçen her bir komutana minnettarlığımı bildiririm."

EFES-2024 Tatbikatı'na ilişkin görüşlerini aktaran bir diğer asker İngiltere ordusunda görevli Teğmen Henry Waterson aldıkları eğitimlere ilişkin "Birliğim, geldiğimiz günden beri 19'uncu Komanda Tugayından helikopter inme, binme eğitimi de dahil çeşitli eğitimler aldı. Türk ordusundaki mevkidaşlarımızla tanışmak ve Türkiye'nin güzelliklerini görmek bizim için güzel bir fırsattı." ifadelerini kullandı.

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading