Ege cayır cayır yanıyor! Aydın, Manisa, İzmir, Muğla'da orman yangını! Ekipler söndürme çalışmalarına başladı

Muğla'nın Milas ve Ortaca ilçeleri ile Aydın'ın Çine ve İzmir'in Çeşme ilçesinde orman yangını çıktı. Alevlere havadan ve karadan müdahale başlatıldı. Bursa'daki yangın kontrol altına alınırken dün Urla'da çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları da yoğun şekilde sürüyor.

Gündem

31.07.2024, 15:58

Türkiye'nin orman yangınlarıyla mücadelesi son sürat devam ediyor. Bugün de Muğla, Manisa, İzmir ve Aydın'da orman yangınları çıktı. 

İşCep neden açılmıyor? 15 Ekim İşCep çöktü mü, neden giriş yapamıyorum? İşCep neden açılmıyor? 15 Ekim İşCep çöktü mü, neden giriş... Haberi Görüntüle

MUĞLA ORTACA

Kentin Ortaca ilçesi Aşı Koyu mevkiindeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler sevk edildi. Havadan ve karadan müdahale edilen yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Ortaca'daki yangına müdahale sürerken Milas'tan da yangın haberi geldi. Dörttepe mevkisindeki ormanlık ve makilik alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın başladı.

İhbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler sevk edildi. Havadan ve karadan müdahale edilen yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Domuz eti skandalıyla gündeme oturmuştu! Köfteci Yusuf'un aylar önce yaptığı hamle çok konuşuldu! Domuz eti skandalıyla gündeme oturmuştu! Köfteci Yusuf'un aylar önce yaptığı... Haberi Görüntüle

İZMİR ÇEŞME

İki ilde alevlerle mücadele sürerken İzmir'in Çeşme ilçesinden de alevler yükseldi. Kentin turistik ilçesi Çeşme'ye bağlı Germiyan Mahallesi'ndeki makilik ve otluk alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 3 uçak ile 5 arazöz sevk edildi.Bölgede havadan ve karadan söndürme çalışması başlatan ekipler yangını kontrol altına almaya çalışıyor.

Öte yandan İzmir'in Urla Çeşmealtı Mahallesi'ndeki yerleşim yerlerine yakın ormanlık alanda dün başlayan yangına müdahale sürüyor. 

Yangın nedeniyle tedbiren Zeytinliköy ve Çiftlikevler siteleri tahliye edilirken, her iki sitede 120 konutun bulunduğu öğrenildi.

Yangını kontrol altına alma çalışmaları havadan ve karadan 9 uçak, 9 helikopter, 30 arazöz, 10 su ikmal aracı, 3 dozer ve 3 yer ekibi ile sürüyor.

Köfteci Yusuf'un Ankara'daki hangi şubelerinde domuz eti çıktı? Köfteci Yusuf'un Ankara'daki hangi şubelerinde domuz eti çıktı? Haberi Görüntüle

AYDIN ÇİNE

Aydın'ın Çine ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Kavşit Mahallesi'nin üst kesimlerindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. İhbar üzerine bölgeye orman ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Helikopter ve uçakların da desteğiyle yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

Yarın 21 Ekim okullar tatil mi? Pazartesi 21 Ekim'de hangi illerde okullara deprem tatili var? Yarın 21 Ekim okullar tatil mi? Pazartesi 21 Ekim'de hangi... Haberi Görüntüle

MANİSA TURGUTLU

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde tarım arazisinde çıkan yangın, ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü. Irlamaz Mahallesi yakınındaki tarım arazisinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangına 3 arazöz, 2 ilk müdahale aracı, 4 itfaiye aracı ve 16 personeli ile müdahale edildi. Mahalle sakinleri de yangını söndürme çalışmalarına destek verdi. Söndürülen yangında, bölgedeki bazı zeytin ağaçları zarar gördü.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading