• G.ALTIN

    4.016,52

  • DOLAR

    38,7608

  • EURO

    43,1567

  • BIST 100

    9.680,40

  • BITCOIN

    $104.381

Eğitimine değil başındaki örtüye baktılar! Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Hatice Karahan'a sosyal medyadan çirkin saldırı

Eğitimine değil başındaki örtüye baktılar! Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Hatice Karahan'a sosyal medyadan çirkin saldırı

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Hatice Karahan, bu göreve atandığı günden bu yana belli çevrelerin hedefinde. Özellikle sosyal medya üzerinden Karahan'ın başındaki örtüye takanlar onun aldığı eğitimi, bilgi birikimini ve mesleki tecrübelerini hiçe sayıyor. Peki Hatice Karahan kimdir, eğitimi nedir?

Türkiye Cumhuriyet Mekez Bankası Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hatice Karahan, başörtülü olduğu için belirli çevreler tarafından aşağılanmaya çalışılıyor. Sosyal medya üzerinden hedefe konulan Karahan'ın aldığı eğitim, bilgi birikimi, akademisyenlik ve mesleğindeki tecrübeler hiçe sayılmış görülüyor. Meselelere yalnızca ideolojik gözlükle bakanlar, her şeyi kendine hak görenler klavyenin şehvetine kapılıp akıllarına ilk geleni yazıyor. Oysa durum biraz değil çok farklı. 

Adının önündeki Prof. Dr. ünvanı bile çok şey anlatırken bundan bile bir çıkarım yapamayanlara ne anlatılsa boş.

Bir sosyal medya kullanıcısı Karahan'a kendince "Kezban kılıklı" diyerek hakaret ettiğini zannediyor.

Bir başkası ise yine başörtüsüne bakarak eve temizliğe almayacağını söylüyor.

Asgari ücretten fazla ücret vermeyeceğini, yarısını da açıktan geri isteyeceğini söyleyen bile var.

Diğeri ise Karahan'ı gündeliğe gelen kadına benzettiğini söyleyerek espri yapıyor. Öyle ya başı örtülü bir kadın Merkez Bankası Başkan Yardımcısı olamaz!

HARVARD VE COLUMBIA ÜNİVERSİTELERİ'NDE GÖREV ALDI

Peki Prof. Dr. Hatice Karahan'ın eğitimi nedir? Başörtüsü taktığı için aşağılanmak istenen Karahan, nasıl bir eğitim almış?

1978 yılında İstanbul’da doğdu. 1999’da Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu. 2001 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nden İktisat yüksek lisans derecesi aldıktan sonra akademik çalışmalar yapmak üzere ABD’ye gitti. 2006 senesinde Syracuse Üniversitesi’nde ekonomi doktorasını tamamlayan Karahan, aynı üniversite bünyesindeki Center for Policy Research’te araştırmalar yürüttü.

Türkiye’ye döndükten sonra çeşitli üniversitelerde ders vermenin yanı sıra, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nda (TÜBİTAK) danışmanlık görevi üstlendi. Karahan ayrıca, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve İstanbul Sanayi Odası (İSO) gibi Türkiye’nin önde gelen iş dünyası kuruluşlarında uzun yıllar ekonomi danışmanlığı yaptı.

2015 itibarıyla İstanbul Medipol Üniversitesi Ekonomi ve Finans Bölümü’nde kurucu bölüm başkanlığı görevini ifa etti. 2020 yılında profesör unvanı aldı.

Temmuz 2017’de Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı'na atanan Karahan, ayrıca Harvard Üniversitesi ve Columbia Üniversitesi’nde ekonomi alanında misafir akademisyen olarak 2 yıl süreyle görevde bulundu.

Karahan, 28 Temmuz 2023 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı’na atandı.

TRHABER
Avatar
İdris Kartal