Ekilmeyen tarım arazileri ne kadara kiralanacak? Kira geliri kime verilecek?

Ekilmeyen tarım arazileri ne kadara kiralanacak? Kira geliri kime verilecek?

Ekilmeyen tarım arazileri için devlet harekete geçti. Tarım ürünlerinin üretiminin artmasıyla fiyatının da kontrol altına alınması bekleniyor. 2 yıl boyunca ekilmeyen tarım arazileri devlet tarafından kiraya verilecek. Ekilmeyen tarım arazileri ne kadara kiralanacak? Kira geliri kime verilecek? soruları ise pek çok kişi tarafından sorulmaya başlandı.  

Gündem

22.08.2024, 10:37

Gerçek yada tüzel kişilere ait olan tarım arazilerinde eğer 2 sene üst üste ekim yapılmazsa devreye Tarım ve Orman Bakanlığı girecek. Arazi kiraya çıkartılacak ve sadece tarımsal üretim için arazi kiraya verilebilecek. Sezonluk kiralama yöntemi ile boş bırakılan arazilerin değerlendirilmesi bekleniyor. Ekilmeyen tarım arazileri ne kadara kiralanacak? Kira geliri kime verilecek? soruları ise arazisi, tarlası olan vatandaşlar tarafından soruluyor.

Dünyaca ünlü moda dergisi VOGUE'dan PKK defilesi! Terör paçavrasından kazak yaptılar Dünyaca ünlü moda dergisi VOGUE'dan PKK defilesi! Terör paçavrasından kazak... Haberi Görüntüle

EKİLMEYEN TARIM ARAZİLERİ NE KADARA SATILACAK?

İşlenmeyen Tarım Arazilerinin Tarımsal Amaçlı Kiraya Verilmesine İlişkin Yönetmelik yürürlüğe girdi. Gerçek ve tüzel kişilere ait olan ve üst üste iki yıl süreyle işlenmeyen tarım arazileri, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tarımsal amaçlı sezonluk olarak kiraya verilecek. Kiraya verielcek arazinin, tarlanın kirasının nasıl belirleneceği ise merak konusu oldu.

Emsal olarak kullanılmak üzere, kiralanacak tarım arazisi ile benzer özellikte ve aynı yerleşim yerinde bulunan en az üç adet kiralanmış tarım arazisi tespit edilecek. Emsal olarak kullanılacak tarım arazisinin belirlenmesinde akrabalar ve hissedarlar arası kiralama, sosyal nedenlerle kiralamalar gibi özel amacı olan kiralama bedellerinin piyasa koşullarını temsil kabiliyetlerine dikkat edilecek.

Kiraya verilecek arazilerin tespiti amacıyla il veya ilçe müdürlüğü bünyesinde Arazi Tespit Komisyonu oluşturulacak. Arazi Tespit Komisyonu il müdürlüğünde il müdür yardımcısı veya şube müdürü, ilçe müdürlüğünde ilçe müdürü başkanlığında toplanacak. Komisyon, başkan dahil toplam beş asil iki yedek üyeden oluşacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Paralimpik Takımı sporcularını kabul etti Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Paralimpik Takımı sporcularını kabul etti Haberi Görüntüle

TARIM ARAZİSİ KİRASI KİME VERİLECEK?

Kiralanan arazinin kirası arazi sahibine verilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading