Ekim kira zam oranı yüzde kaç? Ekimde kiraya ne kadar zam yapılacak?

Ekim kira zam oranı yüzde kaç? Ekimde kiraya ne kadar zam yapılacak?

Ekonomide gözler Eylül ayı enflasyon verilerinde olacak. Parasal sıkılaşma sürecinde gevşeme adımı atılıp atılmayacağı enflasyon verilerine göre netleşecek. Ayrıca milyonlarca ev sahibi ve kiracı da Eylül enflasyon verilerini merak ediyor. Enflasyona göre Ekim ayında kira zam oranı yüzde kaç olacak? Sözleşme yenileme tarihi gelenler Ekim'de kiraua ne kadar zam yapacak?

Gündem

03.10.2024, 08:43

Eylül ayı enflasyon verileri ekonominin önemli gündem maddelerinden biri. Enflasyon rakamları 3 Ekim Perşembe günü TÜİK tarafından açıklanacak. Faiz indirimi beklentileri güçlenirken Eylül ayı enflasyon oranlarının beklentilere paralel gelip gelmeeyceği merakla bekleniyor. Aynı zamanda ev sahipleri ve kiracılar da kira zam oranını belirlemek için Eylül ayı enflasyon verilerini bekliyor.

Galatasaray-Beşiktaş maçı VAR hakemi kim? Galatasaray-Beşiktaş maçı VAR hakemi kim? Haberi Görüntüle

2024 EKİM KİRA ZAM ORANI NE KADAR?

Bir çok ekonomist Eylül ayında TÜFE'nin yüzde 2,09 artacağını düşünüyor. Merkez Bankası Anketi'ne göre TÜFE'de yıl sonu artış beklentisi yüzde 43,14'e kadar geriledi. Ekim ayı kira zam oranı 3 Ekim'de enflasyonun açıklanmasıyla belli olacak. Eylül ayı kirada tavan zam oranı 64,91 olarak belirlenmişti. Eylül'deki enflasyon beklentilerden düşük çıkarsa Ekim kira zam oranı da bir miktar gerileyebilir.

AK Parti'den ‘Yenidoğan çetesi’ açıklaması: Hak ettikleri cezayı almasını sağlayacağız AK Parti'den ‘Yenidoğan çetesi’ açıklaması: Hak ettikleri cezayı almasını sağlayacağız Haberi Görüntüle

EKİM'DE KİRAYA NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Ekim kira zam oranı Eylül ayında açıklanan enflasyon verilerine göre 12 aylık TÜFE oranıyla belirleniyor. Henüz Eylül enflasyonu açıklanmadığı için kira zam oranı netleşmedi. 

RTÜK düğmeye bastı: Cinnet kuşağına darbe! Bu kurallara uymayan programlara ağır yaptırımlar uygulanacak RTÜK düğmeye bastı: Cinnet kuşağına darbe! Bu kurallara uymayan programlara... Haberi Görüntüle

EYLÜL ENFLASYONU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

TÜİK enflasyon verilerini her ayın 3'ünde açıklıyor. Eylül enflasyonu Ekim ayının 3'ünde açıklanacak.  3 Ekim 2024 Perşembe günü saat 10.00'da veriler duyurulacak. 

Bakanlık duyurdu! Türkiye'den Lübnan için dikkat çeken karar: Kesintisiz bir şekilde sürecek Bakanlık duyurdu! Türkiye'den Lübnan için dikkat çeken karar: Kesintisiz bir... Haberi Görüntüle

KİRA ZAMMI NASIL BELİRLENİR?

Yüzde 25 kira zam tabanı uygulaması sona erdi. Buna göre kirada artışlar 12 aylık TÜFE'ye göre belli olacak. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading