Yandex Metrica

Sitede Ara

Elektrikli araba üreticileri uyardı! Arabalar uzaktan patlatılabilir mi?

Elektrikli araba üreticileri uyardı! Arabalar uzaktan patlatılabilir mi?

İsrail'in düzenlediği çağrı cihazlarına yönelik saldırı siber güvenlik tartışmalarınıda beraberinde getirdi. Uzaktan yönetilebilen cihazlardan uzak durulması çağrıları yapılırken elektrikli araçlar gündeme geldi. Peki saldırı amaçlı olarak elektrikli arabalar uzaktan patlayabilir mi? İşte detaylar...

Gündem

19.09.2024, 17:25

Lübnan'da Hizbullah üyelerine karşı düzenlenen çağrı cihazlarına yönelik saldırı siber güvenlik konusunu gündeme getirdi. Saldırılarda çağrı cihazlarının patlaması da bir başka endişeyi elektronik araçların patlama riski olup olmadığı tartışmalarını başlattı. 

Diğer araçlardan farklı olarak pek çok yazılım sisteminin yüklü olduğu elektrikli araçlara saldırı düzenlemek isteyen kişiler, arabanın kontrol sistemine erişim sağlayabilir. 

Batarya sistemine erişim sağlanması halinde; bataryaya fazla yükleme yaparak kısa devre ya da fazla ısıtma gerçekleştirilebilir. Bu durum sonrası elektrikli arabada patlama meydana gelir.

Muhammet Bilal Macit kimdir? Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Muhammet Bilal Macit nereli? Muhammet Bilal Macit kimdir? Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Muhammet Bilal... Haberi Görüntüle

ELEKTRİKLİ ARABALAR UZAKTAN PATLAR MI?

Elektrikli araçların uzaktan patlaması için otomobilin güncelleme yazılımlarına sızılması gerekmektedir.

Örneğin bir saldırgan, elektrikli araçın yazılım güncellmesine sahte bir güncelleme yüklerse aracın kontrol sistemini bozar. Bu bozma durumunda sistem patlayabilir.

Kayıp Narin soruşturmasında yeni gelişme! Soruşturmanın seyrini değiştiren araba ilk kez görüntülendi! Kayıp Narin soruşturmasında yeni gelişme! Soruşturmanın seyrini değiştiren araba ilk... Haberi Görüntüle

ÜRETİCİLER, BU TEHLİKEYE KARŞI GÜVENLİK ÖNLEMİNİ ARTTIRDI

Elektrikli araçlar uzaktan patlayabilir. Ancak bunu öyle herhangi biri yapamaz. Çok ciddi profesyonellik gerektirmektedir. Yazılımlar ve güncellemeler, şifreleme ve kimlik doğrulamayla korunuyor.

Diğer yandan batayalar, fizilsel hasara karşı koruyucularla ve yangın önleyici maddelerle doludur. Bu nedenle elektrikli arabaları patlatmak teoride mümkün olsa da kolay bir olay değil.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading