Elon Musk ile Putin arasında 2 yıldır gizli görüşme: ABD'yi salladı! Şok iddia...

Elon Musk ile Putin arasında 2 yıldır gizli görüşme: ABD'yi salladı! Şok iddia...

Dünyanın en zengin adamı Elon Musk'un 2022'den bu yana Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile düzenli iletişim halinde olduğu iddia edildi. Söz konusu bu durum dikkat çekici bir hal olarak değerlendirilirken, bu iletişimin arka planında stratejik veya ekonomik çıkarların olabileceği düşünülüyor. Bu ilişkilerin hangi yönde kullanılacağı merak konusu haline geldi.

Gündem

25.10.2024, 11:05

ABD basını, dünyayı sarsacak bir iddia ortaya atıldı. Geniş yankı bulan haberde, dünyanın en zengin adamı Elon Musk'un 2022 yılından beri Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile sıklıklıka görüşme yaptığı öne sürüldü. Wall Street Journal imzalı haberde; Putin ile mevcut ve eski birçok ABD'li, Avrupalı ​​ve Rus yetkili tarafından doğrulanmış görüşmelerin iş ve jeopolitik gerilimlerin dışında kişisel meseleler üzerinde olduğu söylendi.

Gazetenin haberinde çok önemli bilgiler yer aldı. İddiaya göre Elon Musk, Vladimir Putin ile uzun süredir görüşme sağlıyordu. Bu görüşmelerin birinde de Putin, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'e kolaylık sağlması amacıyla Tayvan'daki Starlink ağını aktif hale getirilmemesini talep etti. Starlink, hükümetinin Tayvanlı olmayan uydu şirketlerini kısıtladığı öne sürüldü. Tayvan'da İnternet hizmetleri alabilmek için lisans almadığı dile getirildi. Öte yandan Tayvan üzerindeki bir Starlink haritasından "çok yakında" ifadesine yer verildi.

Musk bu yıl Donald Trump'ın seçim kampanyasının büyük bir destekçisi olarak ortaya çıktı ve eğer Trump kazanırsa yeni yönetimde rol oynayabilir.  ABD ve müttefikleri son yıllarda Putin'i izole ederken, Musk'un onunla diyaloğu Rus liderle yeni bir müzakere turunun başlangıcına işaret edebilir ve Trump'ın Ukrayna'daki savaş konusunda Rusya ile bir anlaşmaya varma arzusunu güçlendirebilir.

Temaslar, Amerika'nın baş düşmanlarından biri olarak görülen Putin'in rolü dikkate alındığında, ulusal güvenlik kaygılarını daha da artırıyor. Musk'ın Putin'le kurduğu iddia edilen yardım hattı, Bob Woodward'ın Trump'ın 2021'de görevden ayrılmasından bu yana Rus liderle iletişimde kaldığını öne sürdüğü haberiyle aynı zamana denk geldi. Trump'ın kampanyası, Woodward'ın yeni kitabı "Savaş"ta yer alan bu iddiaları yalanladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Bersan Taskaya

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading