Emekli Orgeneral Ergin Saygun tarihi konuşma: Tahayyül dahi edemeyeceğimiz yerlere geldik!

Emekli Orgeneral Ergin Saygun, Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi olan SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'nda Türkiye'nin askeri teknoloji alanında ulaştığı noktaya dikkat çekti. Panelde, Türkiye'nin savunma sanayisindeki başarıları ve teknolojik gelişmelerinin önemine vurgu yapan Saygun, ''Askerimizin üzerine U.S. yazan battaniye örttük. US yazan tabaktan, U.S. yazan kaşıkla yemek yedirdik. Kolunda Alman bayrağı olan eğitim elbiseleri dağıtıp, bunları giyin dediler. Şimdi bakıyorum, 5 buçuk 6 milyar dolar ihracat yapılıyor.'' dedi.

Gündem

25.10.2024, 09:02

SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'nda "Savunma ve Güvenlik Alanında Uluslararası İşbirliği" paneli gerçekleştirildi. Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi SAHA İstanbul tarafından Cumhurbaşkanlığı himayesinde, 6 bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı'nın destekleriyle organize edildi.

Fuarın üçüncü gününde, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin (TUSAŞ) Kahramankazan yerleşkesine yönelik terör saldırısı nedeniyle, planlanan dört panelden üçünün iptal edilmesi kararlaştırıldı. Ancak, "Savunma ve Güvenlik Alanında Uluslararası İşbirliği" paneli emekli Orgeneral Ergin Saygun moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Panelistler, konuşmalarına TUSAŞ'a yönelik terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar dileyerek başladılar.

Son dakika... Kilis'in karşısına roket düştü: Mayınlı arazide yangın çıktı Son dakika... Kilis'in karşısına roket düştü: Mayınlı arazide yangın çıktı Haberi Görüntüle

SAYGUN'UN TARİHİ AÇIKLAMASI 

Emekli Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, burada yaptığı açıklamalarda dikkat çekici ifadelere yer verdi. Saygun, geçmişte Türk askerine yönelik yapılan eğitimlerle ilgili anekdotlar paylaşarak, "Askerimize kolunda Alman bayrağı olan eğitim elbiseleri giydirdik," dedi. Ayrıca, geçmişteki dışa bağımlılığa vurgu yaparak, Kıbrıs Barış Harekatı sırasında yaşanan zorlukları hatırlattı ve "Roketsan'ın şimdi yaptığı balistik füzelerin kıymetini takdir etmeyebilirsiniz ama bunlar çok önemli." dedi.

Borsa bugün temettü dağıtacak: 4 Şirket belli oldu! Hangi şirketler ne kadar dağıtacak? Borsa bugün temettü dağıtacak: 4 Şirket belli oldu! Hangi şirketler... Haberi Görüntüle

U.S YAZAN BATTANİYE ÖRTERDİK 

Ayrıca Saygun, '''Askerimizin üzerine U.S. yazan battaniye örttük. US yazan tabaktan, U.S. yazan kaşıkla yemek yedirdik. Kolunda Alman bayrağı olan eğitim elbiseleri dağıtıp, bunları giyin dediler. Şimdi bakıyorum, 5 buçuk 6 milyar dolar ihracat yapılıyor.'' ifadesine yer verdi. 

Ankara 25 Ekim okullar tatil mi? 25 Ekim'de Ankara'da okullara tatil var mı? Ankara 25 Ekim okullar tatil mi? 25 Ekim'de Ankara'da okullara... Haberi Görüntüle

KIBRIS'TA HABERLEŞME SIKINTISI YAŞADIK 

Saygun, Türkiye'nin savunma sanayisinde ulaştığı başarıları öne çıkararak, "Tahayyül dahi edemeyeceğimiz yerlere geldik," diyerek savunma sanayisinin önemine dikkat çekti. Özellikle Kıbrıs’ta yaşanan iletişim zorluklarına atıfta bulunarak, "Aselsan'ın yaptığı 40 kanallı kriptolu telsizlerin de sizin için bir önemi olmayabilir." şeklinde konuştu.

Odeabank'ın yeni sahibi belli oluyor: şirketin %96'sını satın aldılar. Odeabank'ın yeni sahibi belli oluyor: şirketin %96'sını satın aldılar. Haberi Görüntüle

BU TARZ ETKİNLİKLER ULUSLARARASI İLİŞKİLERDE ÖNEMLİ 

Panelde yapılan konuşmalarda, uluslararası işbirliklerinin artırılması ve Türkiye’nin savunma sanayisindeki rolünün güçlendirilmesi gerektiği vurgulandı. SAHA EXPO, Türkiye'nin savunma ve havacılık sanayisindeki yenilikleri ve işbirliklerini sergilemeye devam ederken, bu tür etkinliklerin uluslararası ilişkilerdeki önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Habere Tepki Ver

4

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hüseyin Can Yosuntaş

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading