Yandex Metrica

Emekliler dernek ve vakıflarda çalışamaz mı? EYT'liler Kızılay ve Yeşilay'da çalışırsa maaşı kesilir mi?

Emekliler dernek ve vakıflarda çalışamaz mı? EYT'liler Kızılay ve Yeşilay'da çalışırsa maaşı kesilir mi?

Anayasa Mahkemesi'nden gelen son karar milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiriyor. Emekli olduğu halde bazı dernek ve halde dernek ve vakıfta görev alan emekliler bundan böyle ya işten ayrılacak ya da emekli aylıkları kesilecek. Peki emekliler dernek ve vakıflarda çalışamaz mı? EYT'liler Kızılay ve Yeşilay'da çalışırsa maaşı kesilir mi?

Gündem

26.06.2024, 12:28

Anayasa Mahkemesi tarafından emeklileri ilgilendiren karara imza atıldı. Emekli aylığı alanlar kamu kurumlarında çalışarak ikinci bir maaş alamıyordu. Ayrıca bazı dernek ve vakıflar haricinde görev yaptıkları zaman da çift maaş alamıyordu. Ancak Türk Kızılay'ı, Yeşilay, Antalya Diplomasi Formu,Türkiye Maarif Vakfı, Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Vakfı’nda görev alanlar bu durumdan muaf tutuluyordu. Anayasa Mahkemesi bu konuda bir karar verdi. 

Asla kabul edilemez! Bakan Tunç duyurdu: Türk Bayrağına saldırıya resen soruşturma başlatıldı Asla kabul edilemez! Bakan Tunç duyurdu: Türk Bayrağına saldırıya resen... Haberi Görüntüle

EMEKLİLER DENEK VE VAKIFTA ÇALIŞAMAZ MI?

NTV'de yer alan habere göre; Anayasa Mahkemesi söz konusu istisnaların eşitlik ilkesine aykırı buldu. Buna göre; dernek ve vakıflarda çalışan emekliler, ya işten ayrılacak ya da emekli aylıkları kesilecek.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Kırgızistan'a taziye mesajı: Her türlü yardıma hazırız! Dışişleri Bakanlığı'ndan Kırgızistan'a taziye mesajı: Her türlü yardıma hazırız! Haberi Görüntüle

EYT'LİLER DERNEK VE VAKIFLARDA ÇALIŞABİLİR Mİ?

EYT ile emekli olanlarda da dernek ve vakıflarda görev alamaz. AYM'nin kararı EYT ile emekli olanları da kapsıyor.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading