Yandex Metrica

Emlakta yeni dönem başlıyor! Bu kurala uymayanlara 158 bin lira ceza kesilecek

Emlakta yeni dönem başlıyor! Bu kurala uymayanlara 158 bin lira ceza kesilecek

Emlakta doğrulanmış ilan sistemi bugün başlıyor. Yeni sistem ile tüketici haklarının korunması, yanıltıcı reklamların önlenmesi ve piyasa düzeninin sağlanması amaçlanıyor. Yeni uygulamaya dikkat etmeyenlere ise 158 bin 460 liraya kadar idari para cezası uygulanacak.  

Gündem

15.09.2024, 13:55

Ticaret Bakanlığının "doğrulanmış ilan" düzenlemesi bugün başlıyor.

Doğrulanmış ilan sistemi, tüketici haklarının korunması, yanıltıcı reklamların önlenmesi ve piyasa düzeninin sağlanması amacıyla hayata geçirilecek.

Bu dönemde emlak ilanları, taşınmaz sahibi, bu kişinin birinci ve ikinci hısımları veya eşi tarafından sistem üzerinden yetkilendirilen işletmeler tarafından ceza uygulanabilecek.

Düzenleme kapsamında Bakanlıkça kurulan Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS), 15 Eylül'de devreye alınacak ve yılbaşından itibaren zorunlu olarak emlak ticaretinde uygulanacak. 

İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği çift yönlü olmak üzere askıya alındı! İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği çift yönlü olmak üzere askıya alındı! Haberi Görüntüle

YETKİ BELGELİ EMLAKÇILAR ARACILIĞI İLE İLAN

Bugünden itibaren yürürlüğe girecek olan doğrulanmış ilan sistemi sadece satılık değil, kiralık taşınmazları da kapsayacak. Evini kiraya vermek isteyenler de yetki belgeli emlakçılar aracılığı ile ilan verebilecek. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, emlakta doğrulanmış ilan sisteminin devreye alınmasıyla Bakanlık olarak sıkı denetimler gerçekleştireceklerini belirterek, mevzuata aykırı hareket edenlere 158 bin 460 liraya kadar idari para cezası uygulanacağını bildirdi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading