Yandex Metrica

Emniyet harekete geçti! Burs tuzağına dikkat: Dolandırıcıların yeni hedefi üniversite öğrencileri!

Emniyet harekete geçti! Burs tuzağına dikkat: Dolandırıcıların yeni hedefi üniversite öğrencileri!

Dolandırıcılar vatandaşları her geçen gün farklı yöntemlerle ağına düşürmeye devam ediyor. Üniversitelerin 9 Eylül'de açılacak olması ile öğrenciler bir yandan okul telaşına düşerken, bir yandan da bu telaşı fırsat bilen dolandırıcılar çeşitli yollarla öğrencileri dolandırıyor.   

Gündem

28.08.2024, 12:28

Dolandırıcıların hedefinde bu kez üniversiteli öğrenciler var. Dolandırıcılar önce öğrencilere SMS ve sosyal medya üzerinden burs vaadinde bulunuluyor. Ardından bir hesap açtırılıp tuzağa düşürüyor. 

İstanbul göle döndü! Sağanak hayatı felç etti: Trafik yoğunluğu tırmandı İstanbul göle döndü! Sağanak hayatı felç etti: Trafik yoğunluğu tırmandı Haberi Görüntüle

'SANA BURS SAĞLAYACAĞIZ' VAADİ 

 "Sana burs bağlayacağız" vaadiyle öğrencilere çeşitli yöntemlerle ulaşmayı başarabilen dolandırıcılar ağına düşürdükleri öğrencilere önce elektronik para kuruluşu Papara'dan hesap açtırdıkları, daha sonra bu hesabın şifrelerini alıp istedikleri gibi para trafiğini yönettikleri ortaya çıktı. 

Cuma hutbesinde Cuma hutbesinde "Narin" vurgusu Haberi Görüntüle

ELE GEÇİRİLEN HESAPLAR ÜZERİNDEN KARA PARA AKLANIYOR 

Sahtekarlar bu hesaplardan yasadışı kumar başta olmak üzere kara para trafiğini yönetirken, Papara yetkilileri ise tespit ettikleri bu tür hesapları anında kapatıyorlar.

Kimse ortalığı bulandırmasın! Bakan Uraloğlu'ndan kimlik verileri iddialarına ilişkin açıklama Kimse ortalığı bulandırmasın! Bakan Uraloğlu'ndan kimlik verileri iddialarına ilişkin açıklama Haberi Görüntüle

BURS VEREN VAKIF İSİMLERİ KULLANILIYOR 

Bazı öğrenciler kendilerine SMS yolu ile ulaşan, bazıları ise sosyal medya uygulamalarında karşılarına çıkan burs vaatlerine kanarken, bazıları da arama motorlarında yaptıkları aramalarda Google'a reklam parası verdikleri için en üst sıralarda listelenen dolandırıcıların ağına düştü. Bazı bilinen vakıfların adını da taklit eden dolandırıcıların kullandığı 8 internet sitesi

Bu internet siteleri ve taklit ettikleri vakıf isimleri şu şekilde:

"Doğa ve Gelecek Vakfı (DOGEV), Yenilik ve Doğa Vakfı (YENVAK), Meltem Vakfı (MELVAK), Gençlik Burs Vakfı (GENÇLİKBURSVAKFI), Sevgiye Gelecek Vakfı (SEVGİYEGELECEK), Yeni Çınar Maddi Destek Vakfı, Yüce Kültür Vakfı, Destek Vakfı Engelsiz Yaşam Eğitim Bursu ve bunların uzantısı olan internet siteleri."

Harita değişti yazdan kalma günler sona eriyor: Çok kuvvetli geliyor Harita değişti yazdan kalma günler sona eriyor: Çok kuvvetli geliyor Haberi Görüntüle

TÜM SORUMLULUK HESABI AÇAN KİŞİNİN ÜZERİNE KALIYOR 

Sahtekarların tuzaklarına düşürdükleri öğrencilere kendilerine ait bir numara ve mail adresini vererek, o bilgiler üzerine bir para aktarma ve ödeme kuruluşu olan Papara'dan hesap açtırdıkları ortaya çıktı. 

Bu hesapların tüm sorumlulukları açan kişinin üzerine olurken, sahtekarlar da bu hesaplar üzerinde istedikleri gibi işlem yapabiliyorlar. Dolandırıldıklarını anlayan öğrenciler hemen Papara'ya başvurarak hesabın kapatılmasını sağlarken, kapatılmasına kadar geçen sürede yapılan tüm para trafiklerinden öğrenciler sorumlu oluyorlar.

Özgecan Aslan'ın da çizmişti! Azeri asıllı ressam, Narin'in resmini duvara çizdi! Özgecan Aslan'ın da çizmişti! Azeri asıllı ressam, Narin'in resmini duvara... Haberi Görüntüle

"BURS BAŞVURUSU ADI ALTINDA TÜM BİLGİLERİMİ ALDILAR"

Dolandırıcıların tuzağına düşen öğrenciler fotoğraf ve soyadlarının paylaşılmaması koşuluyla konuşurken, öğrencilerden Yağmur, "Burs başvurusu adı altında tüm bilgilerimi alıp Papara hesabı açtırdılar. Her ay 3970 TL para yardımı yapacaklarını söylediler. Önce hesabıma 110 TL atıp hesabı doğrulamak için 105 TL atmamı istediler. Gönderdim fakat sonra ailemle paylaştığımda kötü niyetli şahsiyetler tarafından kandırıldığımı anladım" dedi.

Aybüke ise, "Doğa ve Gelecek Vakfı adıyla benden ve benim daha önceden istenilen Papara hesabım olduğu için babamdan ad-soyad, doğum tarihi, T.C. kimlik no, aktif telefon numaramı, IBAN no, okuduğum üniversite bölümünü istediler. Ayrıca kendi numara ve mail adresleri üzerine açılmış bir hesaba kendi bilgilerimi girmemi istediler" diye konuştu.

Son dakika: Narin cinayetinde tutuklanan amcayla ilgili yeni gelişme! Telefon kayıtlarına ulaşıldı Son dakika: Narin cinayetinde tutuklanan amcayla ilgili yeni gelişme! Telefon... Haberi Görüntüle

"2500 TL YARDIM YAPACAKLARINI SÖYLEDİLER"

Öğrencilerden Murat ise, "Burs başvurusu adı altında tüm bilgilerimi alıp Papara hesabı açtırdılar, 2500 TL para yardımı yapacaklarını söylediler. Önce hesabıma 105 TL atıp hesabı doğrulamak için 100 TL atmamı istediler. Gönderdim fakat sonra karşıma çıkan şikayetlerden yanıltıcı olduklarını anladım" dedi.

 

 

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading