Yandex Metrica

Sitede Ara

Endonezya'nın gözü Türk savaş gemilerinde: Donanmanın gücüne güç katacak

Endonezya'nın gözü Türk savaş gemilerinde: Donanmanın gücüne güç katacak

Endonezya Deniz Kuvvetleri, denizlerdeki gücünü artırmak amacıyla gözünü Türk savaş gemilerine dikti. Endonezya, Türkiye'den fırkateynler ve diğer savaş gemilerini satın almayı planlıyor.  

Gündem

22.09.2024, 17:10

Endonezya Deniz Kuvvetleri, denizlerdeki savunmasını artırmak için gözünü Türkiye'ye çevirmiş durumda.

Türkiye'den fırkateynler başta olmak zere birçok savaş gemisi satın almayı hedefleyen Endonezya, bu hamlesiyle ülkelerinin stratejik savunma kapasitesini artırmayı amaçlıyor.

11 Eylül borsa neden düşüyor? Borsa İstanbul'da bugün ne oldu, hangi hisse düştü, hangi hisse çıktı? 11 Eylül borsa neden düşüyor? Borsa İstanbul'da bugün ne oldu,... Haberi Görüntüle

"SAVUNMA KAPASİTEMİZİ ARTIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Endonezya’nın Türk gemilerine duyduğu ilgi, Endonezya Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Muhammad Ali’nin yaptığı açıklamanın ardından gündeme geldi.

Endonezya Donanması’nın 79. Yıldönümü kutlamasında konuşan Amiral Muhammad Ali, "Sularımız çok geniş, dolayısıyla donanmamız yeterli seviyede değil. Başta gemiler olmak üzere uçaklar ve diğer birçok savunma ekipmanıyla savunma kapasitemizi artırmak için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Depreme hazırlık ve kentsel dönüşüm konuşuldu: Bakan Kurum, İBB Başkanı İmamoğlu'nu kabul etti Depreme hazırlık ve kentsel dönüşüm konuşuldu: Bakan Kurum, İBB Başkanı... Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE'DEN DE BİRKAÇ FIRKATEYN GELECEK"

Konuşmasının devamında Ali, “İtalya’dan Pattugliatore Polivalente d’Altura (PPA) aldığımız gibi, Türkiye’den de birkaç fırkateyn gelecek” ifadelerini kullanarak, Endonezya’nın Türk savaş gemilerine olan ilgisini resmen dile getirdi.

Fırkateynlerin Türkiye’den temini konusunda detaylara girmeyen Ali, önümüzdeki iki yıl içinde yeni gelişmelerin olabileceğine işaret etti.

Ergin Kaya Kırbıyık kimdir? Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu müdürü kim? Ergin Kaya Kırbıyık kimdir? Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE VE ENDONEZYA ARASINDA STRATEJİK SAVUNMA ANLAŞMALARI

Geçtiğimiz günlerde  Savunma Sanayii Başkanı Prof. Haluk Görgün ve beraberindeki heyet, Endonezya’nın başkenti Cakarta’ya ziyaret gerçekleştirmişti.

Bu ziyarette Endonezya ve Türkiye arasında son derece önemli anlaşmalara imza atıldığı açıklanmıştı.

Gerçekleşen imza töreni kapsamında Türkiye ve Endonezya arasında; ASELSAN; SARP Uzaktan Komutalı Stabilize Silah Sistemi, CENK 4 Boyutlu Arama Radarı, Top Atış Kontrol Sistemi ve Füze Veri Bağı, ROKETSAN ise; SUNGUR Hava Savunma Füze Sistemi, ÇAKIR Seyir Füzesi ve MAM-LMini Akıllı Mühimmat ile ilgili stratejik anlaşmalar imzalandığı duyurulmuş ve iki ülke arasındaki askeri iş birliğinin devam edeceğinin altı çizilmişti.

Habere Tepki Ver

4

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading