Yandex Metrica

Sitede Ara

Engelli ÖTV'siz araç satışı kalkıyor mu? ÖTV'siz otomobil satışı 10 yıl mı olacak?

Engelli ÖTV'siz araç satışı kalkıyor mu? ÖTV'siz otomobil satışı 10 yıl mı olacak?

Engelli ve yakınlarına sunulan ÖTV'siz araç satışları konusunda bir süredir tartışma devam ediyor. Konu hakkında yeni düzenlemelerin yakında açıklanması beklenirken vatandaşlar ise engelli ÖTV'siz araç satışı kalktı mı, kalkıyor mu? ÖTV'siz otomobil satışı 10 yıl mı olacak? sorularına yanıt aramaya başladı.   

Gündem

03.07.2024, 15:35

2024 yılının ilk aylarında engelli ÖTV'siz araç satışlarının büyük oranda arttığı bildirildi. Engel derecesi yüzde 90 veya daha fazla olanlar için 5 yılda bir kez olmak üzere ÖTV’den bu sınırın altında kalanlar ÖTV’den muaf tutuluyordu. 2024 yılında  engelli araç fiyat sınırının 1 milyon 591 bin 200 lira olmuştu. Yeni vergi düzenlemelerinde ÖTV'siz araç satışlarına da yeni bir düzenleme geleceği iddiaları gündeme geldi. 

Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Suriye politikası' açıklaması: Gerekli önlemi almaktan çekinmeyiz Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Suriye politikası' açıklaması: Gerekli önlemi almaktan çekinmeyiz Haberi Görüntüle

ENGELLİ ÖTV'SİZ ARAÇ SATIŞI KALKIYOR MU?

Konu hakkında pek çok çalışmanın masada olduğu belirtiliyor. Engelli ÖTV'siz araç alımında ÖTV kanunundaki istisnanın kaldırılması teşvikin sosyal yardım şeklinde yapılması konusunun da önerildiği iddia edildi. ÖTV'siz araç alımında “istisnadan yararlanma süresinin 5 yıldan 10 yıla çıkarılması, taşıtların veraset yoluyla intikalinde istisnaya konu vergilerin mirasçılar tarafından ödenmesi" maddeleri de tartışılıyor. Engelli ÖTV'siz araç satışının kaldırıldığına dair henüz doprulanmış bir gelişme yok. 

Bir orman yangını daha! 3 hektarlık alan zarar gördü Bir orman yangını daha! 3 hektarlık alan zarar gördü Haberi Görüntüle

ENGELLİ ÖTV'SİZ OTOMOBİL ALIŞ SÜRESİ 10 YILA MI ÇIKACAK?

Engelli ÖTV'siz araç satışında istisnadan yararlanma süresinin 5 yıldan 10 yıla çıkarılması konusunun masada olduğu iddiları gündemde.. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Göktaş “Engellilere yönelik desteklerin, avantajların suiistimaline seyirci kalamayız” dedi. Göktaş, “Engelli vatandaşlarımızı mağdur edecek herhangi bir düzenlemeyi asla hayata geçirmeyiz. Engelli vatandaşlarımızın araç alımlarında herhangi bir olumsuzluk yaşamamaları ve bu haklarını kullanmaktan mahrum kalmamaları için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading