Erdoğan 'İsrail gözünü Türkiye'ye dikecek' demişti! Peki Türk halkı ne düşünüyor? Anketten çarpıcı sonuçlar çıktı!

Erdoğan 'İsrail gözünü Türkiye'ye dikecek' demişti! Peki Türk halkı ne düşünüyor? Anketten çarpıcı sonuçlar çıktı!

Filistin'in ardından Lübnan'a saldıran İsraille ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsrail yönetiminin tamamen dini bir fanatizm ile Filistin ve Lübnan'dan sonra gözünü dikeceği yer bizim vatan topraklarımız olacaktır. Şu anda bütün hesap bunun üzerinedir" demişti.  Peki vatandaş Erdoğan'ın bu sözlerini nasıl değerlendirdi. Areda Survey araştırma şirketi Türk halkına sordu. İşte anketten çıkan o çarpıcı sonuç.  

Gündem

03.10.2024, 14:56

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 28'inci Dönem 3'üncü Yasama Yılı açılışı dolayısıyla Meclis Genel Kurulunda bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Vadedilmiş topraklar hezeyanıyla hareket eden İsrail yönetiminin tamamen dini bir fanatizm ile Filistin ve Lübnan'dan sonra gözünü dikeceği yer bizim vatan topraklarımız olacaktır. Şu anda bütün hesap bunun üzerinedir" açıklamasında  bulunmuştu. Areda Survey araştırma şirketin Erdoğan'ın ses getiren bu açıklamasıyla anket yaptı. 

Yüksel Arslan kimdir? ASKİ Spor Başkanlığı'ndan neden istifa etti? Yüksel Arslan kimdir? ASKİ Spor Başkanlığı'ndan neden istifa etti? Haberi Görüntüle

VATANDAŞA SORULDU: İSRAİL'İN GÖZÜ TÜRKİYE TOPRAKLARINDA MI? 

İsrail’in Filistin’in ardından Lübnan’a kara harekâtı düzenlemesinin ardından, bölgesel savaş ve 3.Dünya Savaşı çıkacak mı? Soruları gündemdeki yerini korumaya devam ederken Areda Survey araştırma şirketi son günlerde en çok konuşulan "İsrail'in gözü Türkiye topraklarında mı?" sorusunu vatandaşlara sordu. 

Vatandaşa yapılan indirimi hazmedemediler: İBB, ucuz doğalgaza dava açtı! Vatandaşa yapılan indirimi hazmedemediler: İBB, ucuz doğalgaza dava açtı! Haberi Görüntüle

YÜZDE 89'LUK ORAN DİKKAT ÇEKTİ

Areda Survey'in, İran’ın İsrail’in başkenti Tel Aviv'e düzenlediği balistik füze saldırısının sabahında Türkiye genelinde 1.100 kişiyle gerçekleştirdiği araştırmada katılımcılara, "İsrail'in gözü Türkiye topraklarında mı?" sorusu soruldu. Sonuçlara göre, Türk halkının yüzde 89,4’ü, İsrail’in Türkiye topraklarında gözü olduğunu düşünüyor. Halkın yüzde 10,6’sı ise böyle bir durumunun olduğunu düşünmüyor.

Araştırma şirketinin, 2023 Aralık ayında gerçekleştirdiği araştırmada da Türk halkına aynı soru yöneltilmiş ve "Evet" diyenlerin oranı yüzde 81,6 olarak kayıtlara geçmişti. Birkaç ay içerisinde oranlara yansıyan bu artış, İsrail’in Türkiye’ye saldırma ihtimali olduğu algısının güçlendiğini ortaya koydu. 

Döner krizi! Türkiye 'bizim' dedi 11 ülke karşı çıktı: Almanya Avrupa'yı karıştırdı Döner krizi! Türkiye 'bizim' dedi 11 ülke karşı çıktı: Almanya... Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ? 

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 28'inci Dönem 3'üncü Yasama Yılı açılışı dolayısıyla Meclis Genel Kurulunda bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Vadedilmiş topraklar hezeyanıyla hareket eden İsrail yönetiminin tamamen dini bir fanatizm ile Filistin ve Lübnan'dan sonra gözünü dikeceği yer bizim vatan topraklarımız olacaktır. Şu anda bütün hesap bunun üzerinedir" dedi.

Kış geldi derken, yaz geri geliyor... Uzmanlar Uyardı! Kış geldi derken, yaz geri geliyor... Uzmanlar Uyardı! Haberi Görüntüle

"HİTLER NASIL DURDURULDUYSA NETANYAHU'DA DURDURULACAK"

Tüm insanlık adına utanç verici bu tabloya rağmen bazı ülkeler İsrail'e destek vermeye, finansal veya askeri destek sağlamaya devam ediyor. Diğer bazı ülkeler de susmak suretiyle bu insanlık suçuna, bu vahşete maalesef ortak oluyor" diyen Erdoğan "Ne yaparsa yapsın İsrail, er ya da geç durdurulacak. Kendini dev aynasında gören Hitler nasıl durdurulduysa Netanyahu da aynı şekilde durdurulacak" ifadelerini kullandı.

 

Habere Tepki Ver

7

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading