Erdoğan talimat vermişti! MSB duyurdu: Türk Tahliye gemileri Beyrut'a ulaştı!

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine İsrail’in saldırıları sonucu Lübnan’dan ayrılmak isteyen Türk vatandaşlarının tahliyesi için harekete geçildi. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre; Deniz Kuvvetlerimize ait iki gemimiz Lübnan’a ulaştı.  

Gündem

09.10.2024, 16:38

Türkiye, İsrail'in saldırıları altındaki Lübnan'dan Türk vatandaşlarının tahliyesi için düğmeye bastı. Türkiye’nin Beyrut Büyükelçisi Ali Barış Ulusoy, "Bugün burada hem vatandaşlarımıza sahip çıktığımızı hem de Lübnan halkını yalnız bırakmadığımızı gösteriyoruz" dedi.

Baro seçimleri ne zaman? 2024 İstanbul ile Ankara barosu seçimleri hangi gün? Baro seçimleri ne zaman? 2024 İstanbul ile Ankara barosu seçimleri... Haberi Görüntüle

İKİ GEMİ BEYRUT'A ULAŞTI 

Türkiye’nin Beyrut Büyükelçisi Ali Barış Ulusoy, tahliye operasyonuna ilişkin detayları paylaştı. Ulusoy, Dışişleri Bakanlığı'nın koordinasyonunda ilgili bakanların ortak çalışmalarıyla birlikte bugün Türk Deniz Kuvvetlerine ait 2 geminin Beyrut Limanına gönderildiğini açıkladı.

Son dakika... Saadet Partisi'nin ilk genel başkanıydı! Recai Kutan hayatını kaybetti Son dakika... Saadet Partisi'nin ilk genel başkanıydı! Recai Kutan hayatını... Haberi Görüntüle

300 TON YARDIM MALZEMESİ LÜBNAN HALKINA GÖNDERİLDİ 

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Lübnan'dan tahliye için gönderilen gemilerdeki 300 ton insani yardım malzemesinin Lübnan halkına teslim edileceğini duyurdu. 

Merdan Yanardağ yine olay çıkardı: AKP'li faşist, defol! Burada devrimciler var! Merdan Yanardağ yine olay çıkardı: AKP'li faşist, defol! Burada devrimciler... Haberi Görüntüle

"VATANDAŞLARIMIZIN TAHLİYESİNİ GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE YAPACAĞIZ"

Açıklamada, iki çıkarma gemisine tahliye ve yardım malzemesi ulaştırma, dört gemiye ise refakat ve koruma görevi verildiği bilgisi paylaşılarak şu açıklamaya yer verildi:

"Beyrut'a ulaşan gemilerimizde yer alan 300 ton insani yardım malzemesi, dost ve kardeş Lübnan halkına teslim edilecek. Tahliye görevinde öncelikle vatandaşlarımız olmak üzere devletimizden talepte bulunan yabancı ülke vatandaşlarının da Lübnan'dan tahliyesi güvenli şekilde gerçekleştirilecek."

Meteoroloji sevindirici haberi verdi! Sıcak hava dalgası geri geliyor Meteoroloji sevindirici haberi verdi! Sıcak hava dalgası geri geliyor Haberi Görüntüle

"İLK VE TEK ÜLKE BİZİZ"

 Türkiye’nin Beyrut Büyükelçisi Ali Barış Ulusoy, konuyla ilgili yaptığı açıklamasına şöyle devam etti; 

"Bu gemiler yaklaşık 2 bin kişi kapasiteyle bize talepte bulunmuş olan vatandaşlarımızı Lübnan'dan alıp Mersin Limanına götürülmeye hazır olacaklar. Bu çapta büyük bir vatandaş kitlesinin tek seferde limandan çıkarılması bir ilk olacak. Bizim kadar cesur şekilde gelen başka bir ülke olmadı. Bunu yapan, bu ölçekte bir tahliye operasyonu yapan ilk ve tek ülke biziz. Lübnan'da çatışmaların başlamasından sonra bu ölçekte bir tahliye operasyonunu ilk biz yapıyoruz Türkiye hükümeti olarak. 

İstanbul Valisi Gül'den Şişli Belediye Başkanı Şahan'ın polemik yaratan sözlerine tepki: 'Önce pislikten geçilmeyen arka sokakları temizle' İstanbul Valisi Gül'den Şişli Belediye Başkanı Şahan'ın polemik yaratan sözlerine... Haberi Görüntüle

LÜBNAN HALKINA TÜRKİYE'DEN DESTEK 

Gemilerimiz boş da gelmeyecek, aynı zamanda Lübnan halkına vermiş olduğumuz desteği göstermek amacıyla yaklaşık 300 ton da insani yardım da getirecek. İçerisinde çadır, yatak battaniye, hijyen ve mutfak setleri gibi; Lübnanlı kardeşlerimizin temel malzeme unsurları da bulunacak."

4 çocuğun eşini ve kendisini öldürmüştü! Gaziantep'teki aile katliamında korkunç mezarlık iddiası: Kan içtim! 4 çocuğun eşini ve kendisini öldürmüştü! Gaziantep'teki aile katliamında korkunç... Haberi Görüntüle

TCG BAYRAKTAR VE TCG SANCAKTAR LÜBNAN'DA 

Dışişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı koordinesinde, İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Lübnan'a Deniz Kuvvetleri Komutanlığının amfibi gemileri TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar ile 300 ton insani yardım malzemesi ulaştırıldı. AFAD koordinesinde toplanan gıda, battaniye ve çadırdan oluşan 300 ton insani yardım malzemesi, Mersin'de Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı'ndaki amfibi gemiler TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar'a yüklendi.

Habere Tepki Ver

7

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading