Erdoğan, Türkevi'nde Irak Başbakanı Sudani'yi kabul etti: Terörle mücadelede iş birliği vurgusu

Erdoğan, Türkevi'nde Irak Başbakanı Sudani'yi kabul etti: Terörle mücadelede iş birliği vurgusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın New York'taki temasları sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkevi'nde Irak Başbakanı Sudani'yi kabul etti. Erdoğan, Kalkınma Yolu Projesi'nin hayata geçirilmesiyle hem Türkiye ve Irak'ın hem de bölgenin kazanacağını, bu noktada terörle mücadelede iş birliğinin önemli olduğunu belirtti.

Gündem

26.09.2024, 01:37

ABD'nin New York kentindeki Türkevi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın baş döndüren diplomasi trafiğine ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Başbakanı Sudani'yi kabul etti. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu için gittiği New York'taki Türkevi'nde Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani'yi kabul etti.

Görüşmede Türkiye ile Irak ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel meseleler değerlendirildi.

Son dakika: Konya'da yürekleri ağza getiren deprem: AFAD verileri açıkladı Son dakika: Konya'da yürekleri ağza getiren deprem: AFAD verileri açıkladı Haberi Görüntüle

TERÖRLE MÜCADELEDE İŞ BİRLİĞİ VURGUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye ve Irak'ın iki komşu ülke olarak iş birliğini geliştirmek için adımlar attığını, özellikle Kalkınma Yolu Projesi'nin hayata geçirilmesi ile hem iki ülkenin hem de bölgenin kazanacağını, bu noktada terörle mücadelede iş birliğinin önemli olduğunu ifade etti.

Erdoğan, İsrail'in çatışmaları bölgeye yayma gayretinin engellenmesi için uluslararası toplumun dayanışmasının gerektiğini, İsrail'in mutlaka Filistin topraklarındaki katliamlarının hesabını vereceğini belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading