Erdoğan'a teşekkür ettiler! Türkiye'nin eğittiği Somalili askerler göreve başladı!

Erdoğan'a teşekkür ettiler! Türkiye'nin eğittiği Somalili askerler göreve başladı!

Somali'de TURKSOM Askeri Eğitim Üssü'nde eğitim alan Somalili askerler törenle görevine başladı. Törenin ardından subaylara sertifikaları takdim edildi.

Gündem

06.07.2024, 15:02

Somali'nin başkenti Mogadişu'da düzenlenen törenle TURKSOM Askeri Eğitim Üssü'nde yetişen deniz, kara ve hava kuvvetleri subayları göreve başladı.Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un katıldığı törende subaylara sertifikaları takdim edildi.

Cumhurbaşkanı Mahmud, 3 yıl süren eğitimlerini başarıyla tamamlayan subaylara hitaben yaptığı konuşmada, ülkelerini savunma görevlerini üstlenmelerinden dolayı büyük bir minnet duyduğunu ifade etti. 

Güneri Cıvaoğlu neden öldü, hasta mıydı? Güneri Civaoğlu cenazesi ne zaman, nereye defnedilecek? Güneri Cıvaoğlu neden öldü, hasta mıydı? Güneri Civaoğlu cenazesi ne... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR 

Cumhurbaşkanı Mahmud ayrıca Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a desteklerinden ötürü teşekkür ederek, Türkiye'nin Somali Silahlı Kuvvetleri'ne sağladığı katkıları takdirle karşıladıklarının ve büyük mutluluk duyduklarını vurguladı.

 

TURKSOM, 2017 yılından bu yana Somali ordusu mensuplarını eğitmek ve Somali'nin savunma kapasitesini güçlendirmek amacıyla faaliyet gösteriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: BM'ye daimi üye olma gayretindeyiz Cumhurbaşkanı Erdoğan: BM'ye daimi üye olma gayretindeyiz Haberi Görüntüle

2017 TARİHİNDE KURULDU

TURKSOM Askerî Eğitim Üssü, Somali'nin başkenti Mogadişu'da bulunan bir askerî eğitim üssüdür. TURKSOM Askerî Eğitim Üssü, Türk Silahlı Kuvvetleri genelkurmay başkanı Hulusi Akar ve Somali başbakanı Hasan Ali Haire başkanlığında düzenlenen törenle 30 Eylül 2017'de resmen açıldı.

Kübrasal öldü mü? Kübra Aykut intihar mı etti, öldürüldü mü? Kübrasal öldü mü? Kübra Aykut intihar mı etti, öldürüldü mü? Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK DENİZAŞIRI ASKERİ ÜSSÜ 

Türkiye'nin Somali Silahlı Kuvvetleri subay ve astsubaylarını Somali Silahlı Kuvvetleri'nin kendini sürdürebilecek bir orduya dönüştürmek için eğitmeye ve hazırlamaya çalıştığı "Afrika Kartalı" olarak adlandırılan hükûmetler arası görev gücünün ana merkezi olarak hizmet vermektedir. Bu üs, Türkiye'nin en büyük denizaşırı askeri tesisi olarak hizmet vermektedir.

 

Habere Tepki Ver

4

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading