Erdoğan'ın 'İsrail gözünü Türkiye'ye dikecek' sözleri yankı uyandırdı! İki bakan görevlendirildi: İsrail'in 'Türkiye planı' Meclis'e taşınacak!

Erdoğan'ın 'İsrail gözünü Türkiye'ye dikecek' sözleri yankı uyandırdı! İki bakan görevlendirildi: İsrail'in 'Türkiye planı' Meclis'e taşınacak!

Filistin'in ardından Lübnan'a saldıran İsraille ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsrail yönetiminin tamamen dini bir fanatizm ile Filistin ve Lübnan'dan sonra gözünü dikeceği yer bizim vatan topraklarımız olacaktır. Şu anda bütün hesap bunun üzerinedir" demişti. Muhalefet “Bu ne demek?” diyerek bilgi istedi. Hükûmet de Bakan Fidan ve Bakan Güler’in Meclis’i bilgilendirmesi için talimat verdi. 

Gündem

04.10.2024, 12:43

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 28'inci Dönem 3'üncü Yasama Yılı açılışı dolayısıyla Meclis Genel Kurulunda bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Vadedilmiş topraklar hezeyanıyla hareket eden İsrail yönetiminin tamamen dini bir fanatizm ile Filistin ve Lübnan'dan sonra gözünü dikeceği yer bizim vatan topraklarımız olacaktır. Şu anda bütün hesap bunun üzerinedir" açıklamasında  bulunmuştu. Bu sözler hem kamuoyu hem muhalefet kesiminde geniş şekilde yankılanmıştı.

Diplomasi trafiği! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe önemli görüşmeler: Türkevi dünya liderlerini ağırladı Diplomasi trafiği! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe önemli görüşmeler: Türkevi dünya... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN'IN SÖZLERİ BÜYÜK YANKI UYANDIRDI 

İsrail’in Filistin’in ardından Lübnan’a kara harekâtı düzenlemesinin ardından, bölgesel savaş ve 3.Dünya Savaşı çıkacak mı? Soruları gündemdeki yerini korumaya devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geçtiğimiz günlerde önemli bir açıklama gelmişti. Erdoğan “İsrail’in bir sonraki hedefi Türkiye’dir” uyarısında bulundu. Yapılan bu açıklamadan sonra CHP ve diğer muhalif partiler, hükûmetten bu konuda Meclis’e bilgi verilmesi talebinde bulundu.

Kris Kristofferson kimdir? Kris Kristofferson kimdir? Haberi Görüntüle

CHP OTURUMUN KAPALI YAPILMASINI İSTEDİ 

CHP grubu, ayrıca, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile görüşerek, oturumun kapalı olmasını istedi. Kurtulmuş’un da bu talebe olumlu yaklaştığı bildirildi.

Sağanak vurdu, hastane tahliye edildi! 3 ilde hayat resmen durdu... Sağanak vurdu, hastane tahliye edildi! 3 ilde hayat resmen durdu... Haberi Görüntüle

İKİ BAKAN MECLİS'İ BİLGİLENDİRECEK

Muhalefetin yaptığı bu çağrılar AK Parti tarafından da olumlu karşılandı. AK Parti Grup Yönetimi Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler’in önümüzdeki günlerde Meclis’i bilgilendirmesi için harekete geçti.

Enes Çetinkaya kimdir? Dilan Polat'ın avukatı Enes Çetinkaya nereli, kaç yaşında? Enes Çetinkaya kimdir? Dilan Polat'ın avukatı Enes Çetinkaya nereli, kaç... Haberi Görüntüle

"HEDEF NEDEN TÜRKİYE?"

Fidan ve Güler’in “Hedef neden Türkiye?” konusunda basına kapalı olarak yapılması beklenen oturumda Meclis’e detaylı bilgiler aktaracağı ifade edildi.

Türkiye'nin balistik füzeleri var mı? Bora, Tayfun, Cenk füzesi özellikleri ve menzili Türkiye'nin balistik füzeleri var mı? Bora, Tayfun, Cenk füzesi özellikleri... Haberi Görüntüle

"BÖLGEDEKİ ATEŞ GİDEREK TÜRKİYE'Yİ İÇİNE ALACAK"

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, muhalefetten gelen talebi olumlu karşıladıklarını ifade etti. Bölgedeki ateşin giderek Türkiye’yi de içine alacak şekilde genişlediğine vurgu yapan Güler “Millî Savunma ve Dışişleri Bakanlarımızla görüşeceğiz. Bu aşamada neler yapabiliriz, diye. İnşallah önümüzdeki haftalarda Meclis’imizin bu konuda özel bilgilendirilmesi talepleri hususunda konuşacağız. Zaten bu konularda bir bilgilendirme olabileceğini biz söylüyorduk. Her iki bakanımızın da yurt dışı programları vardı, ona göre bir planlama yapacağız” dedi.

Uzman isim o tarihi işaret etti: Otomobil kampanyaları arka arkaya gelecek! Uzman isim o tarihi işaret etti: Otomobil kampanyaları arka arkaya... Haberi Görüntüle

"BU KONUDA NELER YAPABİLECEĞİMİZİ GÖRÜŞECEĞİZ"

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’tan konuyla ilgili açıklamalar geldi. Makedonya Meclis Başkanı ile ortak basın toplantısında konuşan Kurtulmuş “TBMM’de güvenlik oturumu olacak mı?” sorusu üzerine, Meclis’teki partilerle ortak karar alınırsa, TBMM’de kapalı oturum yapılabileceğini söyledi. Kurtulmuş “Bu konuda neler yapılabilir görüşeceğiz. Hükûmetle de temas hâlindeyiz” dedi.

Bu bölgeler havadan aşı atılacak! Bakanlık kritik açıklamada bulundu Bu bölgeler havadan aşı atılacak! Bakanlık kritik açıklamada bulundu Haberi Görüntüle

ÖZGÜR ÖZEL BİLGİLENDİRME İSTEDİ 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de, konu hakkında “Ülkemize açıktan tehdidi Cumhurbaşkanı dillendiriyorsa bunu bütün somut gerekçeleri, bilgileriyle milletin Meclis’inden, vekillerinden gizleyemez, açıklaması lazım” diyerek Meclis’te bilgilendirme istediklerini ifade etti. 

Habere Tepki Ver

1

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading