Yandex Metrica

Erzurum Havalimanı'nda bomba alarmı! Bomba ihbarı sonrası acil iniş yaptı: Güvenlik protokolü uygulanıyor

Erzurum Havalimanı'nda bomba alarmı! Bomba ihbarı sonrası acil iniş yaptı: Güvenlik protokolü uygulanıyor

Hindistan'dan Almanya'ya yol alan yolcu uçağı bomba ihbarı sebebiyle Erzurum Havalimanı’na acil iniş yapmak zorunda kaldı. Bomba imha ekipleri hızlı bir müdahale ile uçakta arama yapmaya başladı. 

Gündem

07.09.2024, 00:06

Hindistan'dan Almanya'ya giden bir yolcu uçağı, bomba ihbarı nedeniyle Erzurum Havalimanı'na acil iniş gerçekleştirdi. Uçak, Mumbai'den Münih'e gitmekte olan Vistara Hava Yolları'na ait ve 247 yolcu taşıyordu.

Humus-Rakka rotası üzerinden yola çıkmıştı! Sınır ötesinde operasyon: MİT uyuşturucu çetesini çökertti! Humus-Rakka rotası üzerinden yola çıkmıştı! Sınır ötesinde operasyon: MİT uyuşturucu... Haberi Görüntüle

BOMBA İMHA EKİPLERİ HIZLA MÜDAHALEYE BAŞLADI

Erzurum Havalimanı'na inişin ardından bomba imha uzmanları hızlıca müdahale ederek uçakta arama çalışmalarına başladı. Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, TRT Haber'e verdiği demeçte, bomba ihbarının ardından Erzurum hava sahasının uçuşlara kapatıldığını ve uçağın güvenli bir şekilde indirildiğini söyledi.

Kerem Aktürkoğlu'nun bonservisi ne kadar? Galatasaray kaç para kazandı? Kerem Aktürkoğlu'nun bonservisi ne kadar? Galatasaray kaç para kazandı? Haberi Görüntüle

İLK HEDEF ORDU VE TRABZON'DU

Vali Çiftçi, uçağın ilk önce Ordu Havalimanı'na inmek istediğini ancak havalimanındaki tadilat çalışmaları nedeniyle bu planın değiştiğini belirtti. Ardından uçak Trabzon'a yönlendirilmiş ancak yoğun hava trafiği nedeniyle Erzurum Havalimanı'na iniş yapması kararlaştırıldığı aktarıldı.

Savcılar sordu: Tüm aile bu mesaja açıklık getiremiyor! Kaybolduğu gün yapılan o paylaşım neden sonradan silindi! Savcılar sordu: Tüm aile bu mesaja açıklık getiremiyor! Kaybolduğu gün... Haberi Görüntüle

YOLCULAR UÇAKTAN İNDİRİLDİ

Bomba ihbarı üzerine pilotun talebi doğrultusunda güvenlik protokolü uygulanmaya başladı ve uçaktaki 247 yolcu güvenli bir şekilde tahliye edildi. Uçağın arama çalışmaları sürerken Erzurum Valisi, bomba imha ekiplerinin detaylı bir inceleme gerçekleştirdiğini açıkladı.

Japonya'nın en yaşlı insanıydı! 110 yaşında hayatını kaybetti Japonya'nın en yaşlı insanıydı! 110 yaşında hayatını kaybetti Haberi Görüntüle

ERZURUM VALİSİ MUSTAFA ÇİFTÇİ: "ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR"

"Hindistan Havayollarına ait bir uçak Hindistan'dan Almanya'ya giderken ilk önce Ordu'ya inmek istiyor bu durum ortaya çıkınca. Fakat oradaki havaalanında tadilat çalışmaları devam ettiğinden sonra Trabzon'a inmek istiyorlar orada da hava trafiği yoğun olduğundan dolayı Erzurum'a yönlendiriliyor. Uçak Erzurum Havalimanı'na iniyor böylece. Uçaktan yolcuların tahliyesinin ardından 2 bomba imha uzmanımız ve bir de bomba arama köpeğimiz şu anda uçağın içerisinde arama çalışmalarına devam ediyor. Uçağın önündeki ilk bölüm tamamlanmış durumda. Bu arada çalışmanın da uzayabileceğini düşünerek jandarma komutanlığımızdan bir bomba arama köpeği daha talep ettik. İki arama köpeğiyle uçağın içerisindeki arama çalışmaları devam ediyor.

Bu çalışma tamamlandıktan sonra altta bulunan bütün bagajlar piste indirilecek. Arama köpeklerimiz orada da bagajları aramadan geçirecek. Bunları da tamamladıktan sonra kabinin içerisi gerekli taramadan geçirildikten sonra eğer bomba ihbarı asılsız çıkarsa yolcular tekrar uçağa alınacak. 21.00'e kadar acil durum ilan edildiğinden dolayı havaalanımıza bütün inişler ve kalkışlar durdurulmuş durumda. Bu çalışma nihayetlenip uçağı gönderip acil durum ortadan kalktıktan sonra havaalanımızda iniş ve kalkışlar devam edebilecek."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading