Esad işi yokuşa sürüyor: Masaya oturmaya hazırız fakat...

Esad işi yokuşa sürüyor: Masaya oturmaya hazırız fakat...

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Türkiye ve Suriye ilişkilerini ele alan açıklamalarda bulundu. Esad, ''İlişkiyi geliştirmeye yönelik her türlü girişime olumlu bakıyoruz ve bu doğal bir şey. Kimse komşularıyla sorun yaratmayı düşünmüyor ama bu kuralsız gideceğimiz anlamına gelmiyor.'' dedi.  

Gündem

15.07.2024, 18:22

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Suriye ve Türkiye ilişkilerine yönelik açıklamalarda bulundu.

Esad, ”Birçok kez söylediğimiz gibi, ilişkiyi geliştirmeye yönelik her türlü girişime olumlu bakıyoruz ve bu da doğal bir şey. Kimse komşularıyla sorun yaratmayı düşünmez ama bu, kuralların dışına çıkmamız gerektiği anlamına gelmez"  ifadelerini kullandı.

Esad, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapacağı görüşme öncesinde yaptığı açıklamada, ''Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme sonuç verirse, kucaklaşma, sitem ülkenin çıkarınaysa bunu yaparım.'' dedi.

Atık su ihlali pahalıya patladı! DEM Parti'li Belediyeye rekor ceza... Atık su ihlali pahalıya patladı! DEM Parti'li Belediyeye rekor ceza... Haberi Görüntüle

'İLİŞKİLERİ GELİŞTİRMEYE OLUMLU BAKIYORUZ'

Beşar Esad, Türkiye ile ilişkilerini geliştirmeye yönelik girişimlerin hepsine olumlu baktığını, Türkiye ile problem yaşamak istemediklerini dile getirdi.

Esad, ''İlişkiyi geliştirmeye yönelik her türlü girişime olumlu bakıyoruz ve bu doğal bir şey. Kimse komşularıyla sorun yaratmayı düşünmüyor ama bu kuralsız gideceğimiz anlamına gelmiyor.'' dedi.

Esad, ''Toplantı bir araçtır ve bu aracın kurallara ve çalışma referanslarına ihtiyacı vardır ve bu aracın bir aşamada başarısızlığa uğraması bizi daha kötü bir yöne sürükleyebilir ve bedelini daha fazla ödememize neden olabilir.'' ifadelerini kullandı.

FTX para iadesi ne zaman? FTX'te parası olanlar geri alabilecek mi? FTX para iadesi ne zaman? FTX'te parası olanlar geri alabilecek... Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE İLE İLİŞKİLER DEVAM EDİYOR'

Beşar Esad, ''Suriye, düzeyi ne olursa olsun Türklerle görüşmenin gerekli olduğu konusunda ısrar etti ve genel olarak iki cumhurbaşkanının görüşmesinden bahsetmiyorum. Türkiye ile görüşmeler durmadı ve devam ediyor, bazı arabulucuların güvenlik düzeyinde düzenlediği bir toplantı da var, biz de olumluyduk.'' dedi.

Esad, ''Soruyoruz: Toplantının referansı nedir? Teröre destek ve Türkiye'nin Suriye topraklarından çekilmesiyle temsil edilen sorunun nedenlerine son verilecek mi? Bize hiçbir garanti verilmedi ve uluslararası hukukun ve ulusal egemenliğin net ilkelerine dayanarak olumlu bir şekilde ilerliyoruz.'' ifadelerini kullandı.

 

Habere Tepki Ver

1

1

1

0

2

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading