Yandex Metrica

Eski tip sürücü belgeleri kaldırılıyor! Yeni tip sürücü belgelerine başvuru için son gün ne zaman?

Eski tip sürücü belgeleri kaldırılıyor! Yeni tip sürücü belgelerine başvuru için son gün ne zaman?

Eski tip sürücü belgeleri yıl sonunda kaldırılıyor. Yerini dijital özelliklere sahip sürücü belgeleri yerini alıyor.

Gündem

25.09.2024, 14:21

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, 1 Ocak 2016'dan önce alınan ehliyetlerin yenilenmesi için tarih verdi. Yineleme tarihinin 31 Aralık 2024 olduğunu açıkladı.

Gelecek ve DEVA partileri birleşiyor mu? Ali Babacan canlı yayında açıkladı! Gelecek ve DEVA partileri birleşiyor mu? Ali Babacan canlı yayında... Haberi Görüntüle

DEĞİŞİM TARİHİ YAKLAŞTI

Genel Müdürlükten yapılan açıklamada, 31 Aralık 2024 tarihi sonrası eski kimliklerin geçersiz olduğu söylendi. Bu tarihten sonra eski sürücü belgelerinin geçersiz sayılacağı söylendi. Değiştirilmesinin ise normal harç tarifesi üzerinden yapılacağı belirtildi.

Bakanlık olaya el koymuştu! Şahan Gökbakar'ın kaçak villası mühürlendi! Bakanlık olaya el koymuştu! Şahan Gökbakar'ın kaçak villası mühürlendi! Haberi Görüntüle

YENİLEMEK İÇİN GEREKLİ OLANLAR

Sürücü belgeleri değişimini tüm nüfus müdürlüklerinden gerçekleştirilebilecek. Sürücü belgesi başvurusu için gereken sağlık raporu, bir adet biyometrik fotoğraf ve 15 lira yenileme ücreti olduğu söylendi.

Barış Pınarı Harekatı'na tepki amaçlı konserini iptal etmişti: İranlı müzisyen Konya'da konser verecek Barış Pınarı Harekatı'na tepki amaçlı konserini iptal etmişti: İranlı müzisyen... Haberi Görüntüle

YENİ KİMLİKLER KOLAYLIK SAĞLAYACAK

Yeni sürücü belgeleri, eski belgelerden çok farklı belirtildi. Eski tip kimliklere göre özel tasarımı sayesinde kopyalanması veya tatklit edilme gibi durumlar olmayacak. 

Yeni sürücü belgesinin üzerinde ehliyetin sınıfından ve son geçerlilik tarihine kadar birçok bilgi de yer alamkta. Bu bilgilere en hızlı şekilde ulaşmak için kartın üzerindeki barkodun okutulması yeterli oluyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Tolga Çolak

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading