Yandex Metrica

Eskişehir'de baltalı-bıçaklı saldırı! Nazi tişörtlü şahıs dehşet saçtı: Yaralılar var

Eskişehir'de baltalı-bıçaklı saldırı! Nazi tişörtlü şahıs dehşet saçtı: Yaralılar var

Eskişehir'in Tepebaşı ilçesinde 18 yaşındaki şahıs dehşet saçtı. Kafasında kask, yüzünde maske, üzerinde hücum yeleği ve elinde bıçak olan Arda K. isimli şüpheli, cami bahçesindeki çay bahçesinde 5 kişiyi bıçakla yaraladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabındna yaptığı açıklamada saldırganın gözaltına alındığını duyurdu.

Gündem

13.08.2024, 10:11

Eskişehir'in Tepebaşı ilçesinde dehşet verici bir olay yaşandı. Uluönder Mahallesi Rauf Orbay Caddesi'ndeki Şehit Rüstem Demirbaş Parkı'nda bulunan çay bahçesine giren Arda K. isimli şahıs, 5 kişiyi yaraladı. Kafasında Nazi miğferi, belinde balta, yüzünde maske ve üzerinde "Kara Güneş" logolu hücum yeleği olan 18 yaşındaki zanlı, olayın ardından kaçmak istedi ancak yakalandı. 

Olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri yaralıları hastaneye sevk ederken yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Zanlı Arda K.'nın olayı oynadığı bilgisayar oyununun etkisinde kalarak gerçekleştirdiği iddia edildi. Arda K. gözaltına alındı.

Karşılaşmalar dizisi ne zaman başlayacak? Hangi kanalda yayınlanacak? Karşılaşmalar dizisi ne zaman başlayacak? Hangi kanalda yayınlanacak? Haberi Görüntüle

EMNİYETTEN AÇIKLAMA

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’nden konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:

"12.08.2024 tarihinde Tepebaşı-Rauf Orbay Caddesi Şehit Rüstem Demirbaş Parkı çay bahçesi içerisinde 'Bıçakla Yaralama' olayı ile ilgili olarak kafasında kask, yüzünde maske, üzerinde hücum yeleği ve elinde bıçak olan şüpheli Arda K. isimli şahıs, çay bahçesinde oturan 5 şahsı sebepsiz yere bıçaklayarak kaçarken ekiplerimizce yakalanarak etkisiz hale getirilmiş, suç unsuru kesici-delici alet muhafaza altına alınmıştır. Yaralı şahıslar tedavileri için şehirde bulunan Hastanelere sevkleri sağlanmıştır. Konu ile ilgili tahkikat devam etmektedir."

Özgecan Aslan'ın da çizmişti! Azeri asıllı ressam, Narin'in resmini duvara çizdi! Özgecan Aslan'ın da çizmişti! Azeri asıllı ressam, Narin'in resmini duvara... Haberi Görüntüle

SALDIRGAN GÖZALTINDA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada zanlının gözaltına alındığını duyurdu. Tunç, "Eskişehir’de sokakta kesici aletle rastgele insanlara saldırarak 5 kişiyi yaralayan şüpheli A.K., Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli soruşturma kapsamında yakalanarak gözaltına alınmıştır. Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir. Saldırıda yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Bakan Fidan’ın Brüksel ziyaretiyle ilgili dikkat çeken analiz: 4 bölgedeki krize karşı Türkiye kilit rolde! Bakan Fidan’ın Brüksel ziyaretiyle ilgili dikkat çeken analiz: 4 bölgedeki... Haberi Görüntüle

SALDIRI NOKTALARI VE ŞEKİLLERİNİ SOSYAL MEDYADA PAYLAŞMIŞ

Eskişehir'de camiye baltalı-bıçaklı saldırı düzenleyen şahsın sosyal medya platformu Archive'de yaptığı paylaşımlar ortaya çıktı. Paylaşımlarda saldırı noktaları ve zorluk seviyeleri ile birlikte saldırıyı gerçekleştirme şekilleri yer alıyor.

İşte o paylaşımlar:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teğmenlerin yeminine sert tepki: Bu kılıçları kime çekiyorsun? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teğmenlerin yeminine sert tepki: Bu kılıçları kime çekiyorsun? Haberi Görüntüle

BİR NAZİ AMBLEMİ: KARA GÜNEŞ

Bu arada saldırıyı gerçekleştiren zanlı saldırı anlarını vücut kamerası alarak kaydetti. Hüzum yeleğindeki "Kara Güneş"in anlamı ise merak uyandırdı. 

İşte "kara Güneş"in anlamı:

Schwarze Sonne yani "Kara Güneş"... "Kara Güneş" bir Nazi sembolü. Sembol ilk olarak Nazi hükûmeti sırasında, Heinrich Himmler tarafından SS için bir merkez olmayı amaçladığı Wewelsburg'daki bir kalede bir tasarım öğesi olarak ortaya çıktı. Sembolün tasarımı, SS tarafından logolarında kullanılan sembollere benzer şekilde on iki radyal işaretten oluşur. Sembolün bir adı olup olmadığı veya SS arasında belirli bir önemi olup olmadığı bilinmemektedir. Okült "kara güneş" kavramıyla olan ilişkisi ve dolayısıyla adı da, 1991 yılında Russell McCloud mahlaslı bir yazarın romanı olan Die Schwarze Sonne von Tashi Lhunpo'nun (Tashi Lhunpo'nun Kara Güneşi) etkisiyle gelişti. Günümüzde Kara Güneş sembolü, yaygın olarak neo-Faşizm ve neo-Nazizm ile ilişkilendirilir. Aşırı sağcı neo-Naziler ve beyaz ırkçılar tarafından kullanılıyor. Christchurch cami saldırganı, Avustralyalı neo-Nazi grubu Antipodean Resistance ve Ukrayna aşırı sağ Ulusal Muhafız alayı Azak Taburu da dahil olmak üzere bir dizi aşırı sağ grup ve kişi bu sembolü propagandalarında kullandı. Sembol, Charlottesville, Virginia’daki Unite the Right mitingine katılan birkaç aşırılık yanlısı grubun üyeleri tarafından sergilendi. 

Kim Milyoner Olmak İster'de Kenan İmirzalıoğlu neden yok, ayrıldı mı? Oktay Kaynarca mı sunacak? Kim Milyoner Olmak İster'de Kenan İmirzalıoğlu neden yok, ayrıldı mı?... Haberi Görüntüle

YENİ ZELANDA'DAKİ SALDIRIDA DA KULLANILMIŞTI

Yeni Zelanda Christchurch Cami saldırganı terörist Brenton Harrison Tarrant, ABD'deki Buffalo katliamı saldırganında Payton S. Gendron bu amblemi kullanmıştı.

Habere Tepki Ver

2

1

1

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading