Evimin altından fay hattı geçiyor mu? e-Devlet fay hattı sorgulama ekranı

Evimin altından fay hattı geçiyor mu? e-Devlet fay hattı sorgulama ekranı

Malatya’da yaşanan 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrasında oturduğu evin altından fay hattı geçip geçmediğini merak eden vatandaşlar fay hattı sorgulama sistemini arıyor. MTA’nın diri fay hattı üzerinden gerçekleştirilen “Evimin altından fay hattı geçiyor mu” sorusuna yanıt aranıyor. İşte, e-Devlet fay hattı sorgulama ekranı…

Gündem

16.10.2024, 18:16

 

Malatya’nın Kale ilçesinde yaşanan 5.9 büyüklüğündeki deprem birçok il ve ilçeden de hissedildi. Depremin sonrasında oturduğu evin altından fay hattı geçip geçmediğini merak eden vatandaşlar fay hattı sorgulama sistemine başvurdu.

Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü tarafından güncellenen diri fay hattı haritası ile 45 ilde 5,5 ve üzeri büyüklükte depremler üretme potansiyeline sahip olan 485 adet fay hattı belirlendi. MTA, Türkiye’deki en riskli deprem bölgelerini gösteren diri fay hattı haritasını sık sık güncelleyerek nerede fay hattı olduğuna dair bilgileri kamuoyuna sundu.

Birinci derece riskli şehirler arasında; İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt yer aldı.

İkinci derece riskli şehirler arasında; Tekirdağ, İstanbul, Bitlis, Kahramanmaraş, Van, Adıyaman, Şırnak, Zonguldak, Afyon, Samsun, Antalya, Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Iğdır, Elazığ, Diyarbakır, Adana, Eskişehir, Malatya, Kütahya, Çankırı, Uşak, Ağrı ve Çorum yer aldı.

İkinci derece riskli şehirler arasında; Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Şanlıurfa, Mardin, Kilis, Adana, Gaziantep’in bazı bölgeleri, Kahramanmaraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya, Mersin ve Nevşehir yer aldı.

e-Devlet Fay Hattı Sorgulama

EVİMİN ALTINDAN FAY HATTI GEÇİYOR MU?

Aktif hattı bulunan Türkiye’de diri fay hattı sorgulama işlemleri e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Harita adresi girildikten sonra nereden fay hattı geçtiği rahatlıkla öğrenilebiliyor.

e-Devlet sistemi üzerinden AFAD Türkiye Deprem Tehlike Haritaları İnteraktif Web Uygulaması üzerinden fay hattı sorgulaması yapılabilir. Bunun için de e-Devlet sistemine T.C. Kimlik No ve Şifre ile girilmesi yeterlidir.

Daha sonrasında ise arama kısmına Türkiye Deprem Tehlike Haritaları yazarak çıkan bağlantı linkine tıklanır. Uygulamaya git denilerek AFAD sitesinden evinizin altından fay hattı geçip geçmediği belli olur.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading